Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Ekstrēmais sports uz riteņiem – olimpiskais BMX un skeitbords, bukmeikeru prognozes

Sportacentrs

Ekstrēmais sports uz riteņiem – olimpiskais BMX un skeitbords, bukmeikeru prognozes
Veronika Monika Stūriška. Foto: Nico Van Dartel

Gan BMX, gan skeitborda disciplīna olimpiskajās spēlēs ir visai jauns ieviesums, jo savu debiju šajās prestižajās sporta sacensībās abi sporta veidi pieredzēja respektīvi 2008. gada un 2020. gada olimpiskajās spēlēs. Papildus tam, BMX disciplīnas paveids Frīstails (Freestyle) savu pirmo uznācienu pieredzēja 2020. gada olimpiskajās spēlēs. Šie tā sauktie jaunie sporta veidi bieži izpelnās papildus uzmanību, it īpaši jauniešu starpā, kurus mēdz aizraut sports ar nelielu riska devu.

Lai gan profesionālais skeitbords mūsu valstī nav visai attīstīts, par BMX to teikt gan nevar. Māra Štromberga leģendārais sniegums 2008. un 2012. gada olimpiskajās spēlēs ir ierakstīts Latvijas sporta slavas zālē un šie panākumi ir iekustinājuši palielinātu BMX sporta attīstību mūsu sportistu starpā. Lai gan šīs līdz šim ir bijušas mūsu vienīgās disciplīnas medaļas, latvieši centīgi turpina savu dalību šajā disciplīnā. Šogad mūs pārstāvēs Veronika Stūriška un Kristens Krīgers. Uz doto brīdi abu sportistu izredzes iekļūt sacensību Top 10 OlyBet bukmeikeri prognozē ar respektīvi 1.20 un 1.06 lieliem koeficientiem, kas ir visai labvēlīgs novērtējums.

Frīstailā pēc OlyBet bukmeikeru prognozēm, divi galvenie favorīti ir francūzis Anthony Jeanjean un austrālietis Logan Martin ar 2.25 un 2.50 uzvaras koeficientiem respektīvi. Par trešo spēcīgāko frīstaila meistaru tiek uzskatīts brits Kieran Reilly, kura iespēja iegūt zelta medaļu novērtēta ar 5.50 lielu koeficientu.

Ja aplūkojam vienu no jaunākajiem olimpiskajiem sportiem – skeitbordu, tad situācija ir sekojoša. Par galveno favorītu Parka skeitbordā tiek, protams, izvirzīts divkārtējais X-Games uzvarētājs un pagājušo spēļu zelta medaļists Keegan Palmer. OlyBet bukmeikeri uz viņu liek 3.25 lielu uzvaras koeficientu, aiz kura seko Tate Carew un vien 17 gadus vecais Gavin Bottger ar 5.00 un 7.00 lieliem uzvaras koeficientiem.

Raksta autors: Olybet.lv