Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

3x3 basketbola turnīrs sievietēm sākas ar pārsteidzošu Vācijas uzvaru pār ASV

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

3x3 basketbola turnīrs sievietēm sākas ar pārsteidzošu Vācijas uzvaru pār ASV
Elīza Meviusa. Foto: Reuters/Scanpix

Parīzes olimpiskajās spēlēs sācies 3x3 basketbola turnīrs sievietēm. Jau pirmajā spēlē galvenās favorītes no ASV piekāpās Vācijas izlasei ar rezultātu 13:17. Zaudējumu pirmajā spēlē piedzīvoja arī olimpiskās vicečempiones no Francijas, kas pagarinājumā piekāpās ķīnietēm.

Parīzes olimpisko spēļu 3x3 basketbola turnīrs sākās ar olimpiskās čempiones ASV izlases dueli pret Vācijas valstsvienību. Kad spēlēta bija pusotra minūte, varēja redzēt, ka vācietes nespēj tikt līdzi ASV izlases izspēlēm. Regulāri sanāca iekrist uz aizsegiem, kas ASV izlasei ļāva ātri izvirzīties vadībā ar 4:0. Vācietes guva pirmo punktu, kad spēlētas bija vairāk nekā trīs minūtes. Vācietes pamazām atkoda ASV spēles stilu, kā arī spēja izvirzīties vadībā ar sekmīgu tālmetienu palīdzību (6:5).

• Spēles otro pusi vācietes sāka minimālā vadībā, spēlei esot ļoti līdzīgai. Kad atlicis spēlēt bija četras minūtes, Vācijas izlase ar lielisku izspēli panāca 10:8. Vācijas komandas lielākais pārsvars bija trīs punkti, bet ASV izlase veica nelielu izrāvienu, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (11:11). Pēdējās divas minūtes sākās ar Sonjas Grainaheres sekmīgu tālmetienu. Pēdējā minūte sākās ar Marijas Reihertas sekmīgu tālmetienu, palielinot Vācijas pārsvaru līdz četriem punktiem (16:12). Amerikānietes meklēja izmisīgus metienus no tālās un pustālās distances, bet vācieties lieliski nospēlēja aizsardzībā, izcīnot pārsteidzošu uzvaru ar 17:13. Pa pieciem punktiem guva Grainahere un Reiherta, bet ASV izlasē labākā bija Heilija Van Lita ar sešiem punktiem.

• Tikmēr dienas noslēgumā laukumā devās mājinieces, Francijas basketbolistes, kuras savu ceļu pretī kārotajām medaļām sāka ar spēli pret Ķīnas izlasi, kurai piekāpās Tokijas olimpisko spēļu bronzas spēlē. Spēle sākās ļoti augstā tempā, ķīnietēm ātri gūstot trīs punktus groza apakšā, kā arī ar soda metienu panākot 4:0. Ķīnietēm bija auguma pārsvars, ko viņas izmantoja pie katras iespējas. Tas palīdzēja vēl palielināt savu pārsvaru (8:1). Francūzietes veica nelielu izrāvienu, izmantojot ātrumu un aktivitāti, bet vēl joprojām bija problēmas ar fizisku cīņu (9:5).

Līdz spēles laika vidum francūzietes lauza cīņas gaitu, spējot panākt izlīdzīnājumu (11:11). Francijas basketbolistes neralizēja vēl trīs vieglus metienus groza apakšā, tādējādi apraujoties sekmīgajam izrāvienam. Kamēr Francijas basketbolistes turpināja apspēlēt pretinieces ar seju pret grozu caurgājienos, tikmēr ķīnietes tuprināja izrādīt spēgu un sākt uzbrukuma manevros ar muguru pret grozu. Cīņa ritēja punkts punktā, pēdējai minūtei sākoties ar neizšķirtu rezultātu 17:17. Drāma saglabājās līdz pat pēdējām sekundēm, Francijas izlasei izvelkot spēli līdz pagarinājumam (19:19). Pagarinājumā Lili Vana realizēja komandas otro tālmetienu spēlē, tomēr izraujot savai komandai uzvaru ar 21:19. Minlina Čena guva 10 punktus, bet Francijas izlasē seši punkti Hortenses Limozīnas rēķinā.

Parīzes olimpiskās spēles, 3x3 basketbols sievietēm, 30. jūlijs

SpēleRezultāts
Vācija - ASV17:13
Austrālija - Kanāda14:22
Spānija - Azerbaidžāna18:16
Francija - Ķīna19:21

Parīzes olimpiskās spēles, 3x3 basketbols sievietēm

VKomandaSUZGP
1.Kanāda11022
2.Ķīna11021
3.Spānija11018
4.Vācija11017
5.Francija10119
6.Azerbaidžāna10116
7.Austrālija10114
8.ASV10113

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle