Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Alžīriešu džudists neiekļaujas svara kategorijā, lai nevajadzētu cīnīties pret Izraēlas sportistu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Alžīriešu džudists neiekļaujas svara kategorijā, lai nevajadzētu cīnīties pret Izraēlas sportistu
Foto: Reuters/Scanpix

Parīzes olimpiskajās spēlēs pie starta nav pielaists 22 gadus vecais Alžīrijas džudists Mesaūds Reduāns Driss, jo viņš nav iekļāvies svara kategorijā līdz 73 kilogramiem. Izraēlas Olimpiskā komiteja pārmetusi, ka svars pārkāpts tīšām.

Šodien Mesaūdam Reduānam Drisam vajadzēja cīnīties pret Izraēlas džudistu Toharu Butbulu, tomēr alžīrietis nav iekļāvies svara kategorijā, tāpēc viņam piemērota diskvalifikācija, kamēr Butbuls bez cīņas sasniedzis nākamo kārtu.

Kamēr alžīrieša puse no komentāriem izvairījusies, Izraēlas Olimpiskā komiteja nav klusējusi: "Tohara pretinieks izvēlējies pats sevi izmest no sacensībām. Izraēlas delegācija turpinās sacensties, prātā turot olimpiskās vērtības, un mēs uzskatām, ka šādam rīcībai nav vietas sporta pasaulē."

Arī Tokijas olimpiskajās spēlēs Butbuls tika pie uzvaras pret Alžīrijas džudistu. Toreiz Fethi Nurins paziņoja, ka necīnīsies, jo atbalsta Palestīnas brīvības centienus, un par šādu izvēli viņš saņēma desmit gadu diskvalifikāciju no Starptautiskās džudo federācijas.

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/olympics/...

  +2 [+] [-]

, 2024-07-29 12:10, pirms 2 mēnešiem
10 gadu diskvalifikācija ir par traku.

  -1 [+] [-]

, 2024-07-29 14:07, pirms 2 mēnešiem
Kad arābi nogalina ebrejus, tad viss ir labi, bet ja ebrejs atriebjas arābam, tad redziet sākas gaudošana.

  +2 [+] [-]

, 2024-07-29 17:22, pirms 2 mēnešiem
norcha 172 rakstīja: Kad arābi nogalina ebrejus, tad viss ir labi, bet ja ebrejs atriebjas arābam, tad redziet sākas gaudošana.
Nu teiksim kā ir iedibināt ēbrēju valsti, kur to no visām malām apskauj arābi, balstoties uz solījumu bībelē (kuru cenšās visādi diskreditēt) ir jāmāk. Pie tam gaidīt, ka visi tur draudzīgi sadzīvos ir vājprāta pazīme. Ja kādam liekās ka ēbrēji ir tādi jauki rabīni vai tādi kā Bens Šapīro tad man jums ir jaunumi - tie ir ļaunatminīgi un brutāli cilvēki. Es jau laikam nenostāšos ne vienā ne otrā pusē, bet uzsvēršu, ka šis konflikts ir mākslīgi veidots. + ja amerikāņi nesargātu Izraēlu tā jau vairs nepastāvētu, viņi tur ar visiem apkārt rīvējās.

     [+] [-]

, 2024-07-29 18:23, pirms 2 mēnešiem
norcha 172 rakstīja: Kad arābi nogalina ebrejus, tad viss ir labi, bet ja ebrejs atriebjas arābam, tad redziet sākas gaudošana.
Kāds otrā pasaules kara vēsturi palaida garām laikam.