Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

No džudistiem Abēm par divkārtējo olimpisko čempionu kļūst tikai Hifumi

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

No džudistiem Abēm par divkārtējo olimpisko čempionu kļūst tikai Hifumi
Hifumi Abe. Foto: SIPA/Scanpix

LETA--AP. Japānas džudo cīkstonis Hifumi Abe svētdien kļuva par Parīzes olimpisko spēļu čempionu svara kategorijā līdz 66 kilogramiem un atkārtoja pirms trīs gadiem iespēto, savukārt viņa māsai Utai piedzīvotais zaudējums liedza kļūt par divkārtēju čempioni.

Finālcīņā Abe ar "ippon" uzvarēja Brazīlijas džudistu Villianu Limu un turpināja savu uzvaru sēriju, kas rit kopš 2019.gada.

Cīņās par bronzas medaļām Moldovas sportists Deniss Vieru pārspēja francūzi Validu Hiaru un Kazahstānas cīkstonis Gusmans Kirgizbajevs bija pārāks pār Strahiņu Bunčiču no Serbijas.

Utai Abei ceļš uz otro olimpiskās čempiones titulu svara kategorijā līdz 52 kilogramiem aprāvās otrajā cīņā, kurā viņa ar "ippon" zaudēja Dijorai Keldijorovai no Uzbekistānas, kura uzvaru nodrošināja ar "tani otoshi" metienu.

Keldijorova vēlāk kļuva par olimpisko čempioni, finālā ar "waza-ari" pārspējot Distriju Krasniči no Kosovas. Bronzas godalgas ieguva brazīliete Larisa Pimenta un francūziete Amandīne Bušāra, kuras pārspēja attiecīgi itālieti Odeti Džifrīdu un ungārieti Rēku Pupu.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

Izmantotie resursi:
LETA