Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Lietuva uz olimpiskajām spēlēm dosies ar ap 50 sportistu delegāciju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Lietuva uz olimpiskajām spēlēm dosies ar ap 50 sportistu delegāciju
Mikols Alekna. Foto: AFP/Scanpix

LETA--ELTA. Lietuvu Parīzes olimpiskajās spēlēs pārstāvēs ap 50 sportistu, informēja Izglītības, zinātnes un sporta ministrijā.

Trešdien ceremonijā, kurā piedalījās Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte un izglītības, zinātnes un sporta ministre Radvila Morkūnaite-Mikuļēniene, sportisti svinīgi tika pavadīti uz olimpiskajām spēlēm.

Lietuva sūta ap 50 sportistu komandu, kas startēs 13 olimpiskajos sporta veidos, piemēram, peldēšanā, airēšanā, vieglatlētikā, riteņbraukšanā, cīņā, modernajā pieccīņā. Pirmo reizi Lietuva olimpiskajās spēlēs būs pārstāvēta pludmales volejbolā un olimpiskajā jāšanas sportā.

Premjerministre Šimonīte sacīja, ka lietuviešiem vienmēr ir jāatbalsta un jālepojas ar saviem olimpiskajiem sportistiem, un valsts cer uz labākajiem rezultātiem.

2024.gada vasaras olimpiskās spēles Parīzē notiks no 26.jūlija līdz 11.augustam.

Šimonīte sacīja, ka dosies tikai uz noslēguma ceremoniju Francijā.

Igauniju Parīzē pārstāvēs 25 sportisti 14 sporta veidos, bet Latviju Parīzes olimpiskajās spēlēs pārstāvēs 29 sportisti 14 disciplīnās.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-07-11 17:25, pirms 3 mēnešiem
Principā, salīdzinot ar Latviju tikai bik vairāk nekā būtu proporcionāli iedzīvotāju skaitam.

     [+] [-]

, 2024-07-11 17:34, pirms 3 mēnešiem
tornis rakstīja: Principā, salīdzinot ar Latviju tikai bik vairāk nekā būtu proporcionāli iedzīvotāju skaitam.
Un tagad salīdzinām ar Igauniju...