Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Vieglatlētikas savienība prēmēs Parīzes olimpiskos čempionus

Emils Ozerinskis

Vieglatlētikas savienība prēmēs Parīzes olimpiskos čempionus
Tokijas čempions 200 metru sprintā Andrē de Grāss. Foto: SIPA/Scanpix

LETA--AP. Pasaules Vieglatlētikas savienība ("World Athletics") trešdien paziņoja, ka plāno maksāt naudas prēmijas 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu čempioniem.

Pasaules Vieglatlētikas savienība Parīzes olimpisko spēļu čempionus vieglatlētikā iecerējusi prēmēt ar 50 tūkstošu ASV dolāru jeb aptuveni 46 tūkstošu eiro prēmiju par izcīnītos zelta medaļu katrā no vieglatlētikas disciplīnām.

Vieglatlēti tādējādi kļuvuši par pirmajiem sportistiem, kuru starptautiskā federācija par uzvaru četrgades forumā piešķirs naudas prēmiju.

Kā norāda "World Athletics", organizācija ir rezervējusi 24 miljonus ASV dolāru prēmijām 48 disciplīnās. Stafešu komandu dalībniekiem balva būs jāsadala savā starpā.

Tāpat "World Athletics" paziņoja, ka jau no 2028. gada olimpiskajām spēlēm naudas prēmijas tiks arī sudraba un bronzas medaļu ieguvējiem.

Olimpiskās spēles skaitās amatieru sporta pasākums un Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) par sasniegumiem sacensībās naudas balvas nepasniedz, taču sportisti nereti tiek pie naudas balvām no savu valstu valdības, dažādiem fondiem un sponsoriem.

Izmantotie resursi:
LETA