Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Puče par OS: ''Mūsu stājai jābūt tādai: sportisti brauc, Latvija ar karogu neparādās''

Andris Liepa
Andris Liepa

Puče par OS: ''Mūsu stājai jābūt tādai: sportisti brauc, Latvija ar karogu neparādās''
Armands Puče

Jaunākajā raidījuma ''Bufete'' epizodē viesojās žurnālists un rakstnieks Armands Puče, kurš dalījās savās pārdomās par Latvijas sportistu potenciālo dalību gaidāmajās Parīzes olimpiskajās spēlēs, kurās varētu startēt arī agresorvalstu pārstāvji.

''Kas šobrīd būtu eleganti, bet to neizdarīs, jo mums apkārt ir mīkstie – valsts Parīzes olimpisko spēļu sakarā, tieši tā, kā Anglija pateica 1980. gadā, pasaka: ''Jūs esat izpildījuši kvalifikācijas normas, veči, brauciet uz olimpiskajām spēlēm, bet Latvija olimpiskajās spēlēs nepiedalās, jo ir karš. Un nevis karš Nīderlandē, bet karš Ukrainā ar Krieviju, kas ir mūsu robeža.'' Nīderlandieši, protams, ka teiks: ''Paga, bet tas jau nav risinājums.'' Paņemsim citas valstis, tās teiks to pašu. Mums ir robeža ar Krieviju. Mūsu stājai jābūt tādai – sportisti, kas grib, brauc, mēs izdarīsim visu, lai jūs tur aizbrauktu, samaksāsim, bet valsts ar savu karogu tur neparādas. Mēs nodemonstrēsim to, ka 1940. gads neatkārtosies. Tā ir attieksme. Valstij bija jāpasaka, ka sportistiem pāri nedarīsim, bet ar Latvijas karogiem tur neviens nerēgosies. Tāpēc, ka mēs gribam pateikt, ka karogi ir svarīgi šajā zemē, nevis Parīzē.''

Vaicāts, kāpēc Ukraina vēl klusē un nav stingri paudusi došanos vai nedošanos uz Parīzes olimpiskajām spēlēm, Puče atbildi rada vēstures mantojumā: ''Kā mēs varam ielīst ukraiņu galvās? Kāda starpība? Tas ir tas padomju mantojums, ka tās olimpiskās spēles ir kaut kas tik šizofrēnisks, ka liekas, ka, ja tur nebūs, tad ir ārprāts. No tā viņi nav tikuši prom. Karš viņiem šīs aprises ierāda – kādi īstenībā izskatās tie apļi.''

''Ukraiņi šo spēli spēlē viltīgi. Un labā nozīmē viltīgi, tāpēc ka ir karš un viņiem ir jāspēlē, jāsaka, ka pietrūkst [ieroči], jo viņi grib vinnēt to karu. Bet kara apstākļos viņi teiks ko? Šie Rietumi, kas mums nedod ieročus – mēs tagad braucam pie tiem Rietumiem lēkt tālumā? Viņi arī varēja bišķīt noformulēt sevi skaidrāk. Apskaties, kas ir noticis tajā vidē, kas ir apkārt viņu prezidentam – padomnieki, konsultanti, korupcija. Tas taču arī ir ārprāts. Krievs izmantoja labāko stāstu – gāja uz valsti, kurā ir vislielākā korupcija Austrumeiropā. Un visvājākais posms, stabili, bet netiek galā ar to,'' turpināja pieredzējušais žurnālists.

Pilns raidījuma ieraksts

  -1 [+] [-]

, 2024-04-09 14:54, pirms 3 nedēļām
Puce arii laikam uz vecumu lenam judzas nost...Olimpiskas speles katram normali domajosam un merki sasniegt gribosham sportistam ir visnozimigakais notikums SPORTISA KARJERAA!!!! Ne velti uz to tiecas vadoso, lielo ( ne padomju domashjanas stigu saistosas valstu)- ASV, Vacijas, Nederlandes, Italijas, Spanijas, Brazilijas un c. sportisti!!! Doties uz Olimpiaadi sportistiem nozimee sasniegt savu Olimpisko sapni!

  +4 [+] [-]

, 2024-04-09 15:00, pirms 3 nedēļām
Kādā tieši attieksme šādi tiktu nodemonstrēta?

  +3 [+] [-]

, 2024-04-09 15:05, pirms 3 nedēļām
Regbists rakstīja: Puce arii laikam uz vecumu lenam judzas nost...Olimpiskas speles katram normali domajosam un merki sasniegt gribosham sportistam ir visnozimigakais notikums SPORTISA KARJERAA!!!! Ne velti uz to tiecas vadoso, lielo ( ne padomju domashjanas stigu saistosas valstu)- ASV, Vacijas, Nederlandes, Italijas, Spanijas, Brazilijas un c. sportisti!!! Doties uz Olimpiaadi sportistiem nozimee sasniegt savu Olimpisko sapni!
Tad lai sportisti arī savā starpā sacenšas, kam viņiem auditoriju, skatienus, gaviles, klikšķus un tvītus?

Mūsdienās ļoooti lielam cilvēku lokam un arī lielam sportistu slānim ir pajāt par to olimpiādi. Sports ir tik pieejams, kā nekad, turnīri, cēmpionāti, kausi, komercmači, visi jau ar visiem kaut kādos apsketos ir desmitām reižu startējuši, neko jaunu tur (lielos vilcienos) neparādīs.
Tas pats ir ar sportistiem, ļoti lielai daļai tā ir vienkārši skatuve, atpazīstamība, mistisks tituls vai turnīrs, kurā viņi ir bijuši un var ielikt ķeksīti. Atspēriens karjerā - diez vai un praktiski nekad, atpazīstamība, spnsori, 'laiki', jā, tas gan...
Slēpts komentārs: Damokla_zobens_23

  -4 [+] [-]

, 2024-04-09 15:54, pirms 3 nedēļām
Amizanta tā gruzīšanās,par festivālu,kur 95% sporta veidu nevienam neinteresē,ikdienā heito par tiem utt...

     [+] [-]

, 2024-04-09 17:21, pirms 3 nedēļām
Puče palicis par tādu pozētāju, nākošais solis par 100% būs jaunas partijas dibināšana.

  -2 [+] [-]

, 2024-04-09 17:37, pirms 3 nedēļām
Puči ir jāmāk klausīties, mazliet cilvēkam jābūt vairāk kā ar 4 klašu un deju kursu pieredzi dzīvē...
Slēpts komentārs: erred

  -3 [+] [-]

, 2024-04-09 18:08, pirms 3 nedēļām
Te starp komentāriem nav cilvēku ar mugurkaulu,ja nesaprot ko Puče aicina darīt.Sportisti var piedalīties ,bet bez valsts simbolikas parādot nostāju.Puče arī piemēru pareizu pieminēja britu sportisti Maskavas OS.Un arī par dzelzceļa tranzītu krievijas importam un eksportam ,ja valsts to nevar apturēt ,tad patriotiski latvieši to var paveikt bloķējot to dzelzceļu.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-09 18:10, pirms 3 nedēļām
Nē velti sporta karalis futbols nepiedalās OS ar pasaules grandiem...

  +4 [+] [-]

, 2024-04-09 18:34, pirms 3 nedēļām
Visa profesionālā sporta finansēšanas jēga ir Latvijas pārstāvēšana globālajā arēnā. Tas ir vislielākais gods ar saviem sasniegumiem pacelt mūsu Tēvzemes karogu, lai viņi visi redz, kas mēs esam. Tad drīzāk nepiedalīties, saglabājot visu finansējumu sportistiem. Manā skatījumā tikai ienaidnieki var piedāvāt atteikties no mūsu simboliem vai arī tie, kam jumts ir aizbraucis

  +4 [+] [-]

, 2024-04-09 19:06, pirms 3 nedēļām
Savādi gan- cik cilvēku tik viedokļu. Šoreiz Armands gan nesaprotamu domu paudis, bet kam negadās..
Par Latvijas karoga vilkšanu mastā, kokā, uz skursteņiem okupācijas laikā varēja dabūt tuptūzi un neatgriezeniski sabojāt savu karjeru..
Negribas te argumentēt neko un tāpat ir skaidrs, ka latvieši OS startēs zem sava karoga un būsim lepni, ja redzēsim Parīzē to mastā plīvojam !

  +3 [+] [-]

, 2024-04-09 19:44, pirms 3 nedēļām
Tas viss izklausās pēc vēlmes solidarizēties ar krieveļiem. Armands laikam domā, ja jau viņi nevar startēt zem sava karoga, tad arī mēs būsim "neitrāli". Tā nav nekāda stājas izrādīšana, bet necieņa pret valsti.

     [+] [-]

, 2024-04-09 20:36, pirms 3 nedēļām
“žurnālists un rakstnieks” Armands Puče - šādi būtu precīzāk

  +3 [+] [-]

, 2024-04-09 22:57, pirms 3 nedēļām
Pučes vektors rāda auzas.

  -2 [+] [-]

, 2024-04-10 00:30, pirms 3 nedēļām
nesaprotu šo ņemšanos, jo runa iet par kaut kadiem tur 17 krievu un 11 baltkrievu sportistiem individualajos sporta veidos,kas neparstavēs kādu valsti. Nu lai tak starte... es vinu vietaa nemaz negribētu atrasties uz tas Olimpiskās skatuves, tak vinji tiks izsvilpti utt utt.... un ne jau sportisti ietekmē karu. un tak normāli domājošam ir skaidrs, ka karš ir sarunāts viss notiek pēc globālistu plāna a te meklē vainu sportistos.

  +3 [+] [-]

, 2024-04-10 10:45, pirms 3 nedēļām
Man tā šķiet,ka Armands šoreiz sapinās meistarībā🙂

     [+] [-]

, 2024-04-11 06:54, pirms 3 nedēļām
Subjektīvais rakstīja: Tad lai sportisti arī savā starpā sacenšas, kam viņiem auditoriju, skatienus, gaviles, klikšķus un tvītus?

Mūsdienās ļoooti lielam cilvēku lokam un arī lielam sportistu slānim ir pajāt par to olimpiādi. Sports ir tik pieejams, kā nekad, turnīri, cēmpionāti, kausi, komercmači, visi jau ar visiem kaut kādos apsketos ir desmitām reižu startējuši, neko jaunu tur (lielos vilcienos) neparādīs.
Tas pats ir ar sportistiem, ļoti lielai daļai tā ir vienkārši skatuve, atpazīstamība, mistisks tituls vai turnīrs, kurā viņi ir bijuši un var ielikt ķeksīti. Atspēriens karjerā - diez vai un praktiski nekad, atpazīstamība, spnsori, 'laiki', jā, tas gan...
Ja no sporta esi tik tālu,tad nemusini citus! Vai esi puče?