Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Treka riteņbraukšanā pirmais zelts Jaunzēlandei un Francijai

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Treka riteņbraukšanā pirmais zelts Jaunzēlandei un Francijai
Foto: AFP/Scanpix

Šodien treka riteņbraukšanā Parīzes olimpiskajās spēlēs pirmos zeltus izcīnīja Jaunzēlandes un Francijas delegācijas. Sieviešu keirinā par čempioni kļuva jaunzēlandiete Elesa Endūza, bet vīriešu omniumā - mājinieks Benžamēns Tomass.

• Treka riteņbraukšanā šodien Parīzē par olimpiskajiem čempioniem kļuva Jaunzēlandes un Francijas sportisti.

• Dāmām keirinā par uzvarētāju kļuva Jaunzēlandes treka riteņbraucēja Elesa Endrūza, kas par 0.062 sekundēm bija ātrāka par otrās vietas ieguvēju Hetiju van de Vūvu. Savukārt bronzu, no uzvarētājas atpaliekot par 0.092 sekundēm, ieguva britu treka riteņbraucēja Emina Finukeina.

• Tokijā Endrūza keiringā kļuva par sudraba medaļas ieguvēju, kam tagad pievienojusi zeltu. Nīderlandes sportisti ieguvusi savu pirmo medaļu olimpiskajās spēlēs, bet britu sportistei Finukeinai tā ir otrā medaļa Parīzē. Pirms tam viņa ieguva zeltu komandu sprintā.

• Savukārt vīriešiem omniumā par olimpisko čempionu kļuva mājinieks, francūzis Benžamēns Tomass. Viņš ieguva 26 sprinta punktus, 40 apļa punktus un 164 omniuma punktus, tādējādi esot labākais no visiem.

• Sudrabs ar 19 sprinta punktiem, 40 apļa punktiem un 153 omniuma punktiem tika portugālim Juri Leitānam, bet bronza – beļģim Fabio van den Bosem.

Medaļu tabula treka riteņbraukšanā

ValstsZeltsSudrabsBronzaKopā
Lielbritānija1225
Jaunzēlande1203
Austrālija1012
Nīderlande1102
Francija1001
ASV1001
Portugāle0101
Vācija0011
Itālija0011
Beļģija0011

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!