Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Par olimpisko čempionu sporta ātrkāpšanā kļūst indonēzietis Leonardo

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Par olimpisko čempionu sporta ātrkāpšanā kļūst indonēzietis Leonardo
Vedriks Leonardo. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Par Parīzes olimpisko čempionu sporta kāpšanas sacensībās uz ātrumu ceturtdien kļuva Vedriks Leonardo no Indonēzijas, izcīnot savai valstij pirmo zelta godalgu šajās spēlēs.

Kvalifikācijā trīskārtējais Pasaules kausa uzvarētājs Leonardo bija ātrākais, turklāt sasniedza jaunu pasaules rekordu - 4,79 sekundes.

Ceturtdaļfinālā indonēzietis ar laiku 4,88 sekundes pārspēja mājinieku Bassu Mavīmu (5,26 sekundes), bet pusfinālā tika galā ar Rezu Alipuru (4,78 sekundes pret 4,84 sekundes) no Irānas.

Finālā Leonardo virsotni sasniedza 4,75 sekundēs, kamēr sudrabu izcīnīja ķīnietis Vu Pens, kurš čempionam zaudēja tikai divas sekundes simtdaļas.

Savukārt bronzas medaļu ar jaunu pasaules rekordu 4,74 sekundes izcīnīja Sems Vatsons no ASV, kurš par 0,08 sekundes bija ātrāks par Alipuru.

Leonardo izcīnīja Indonēzijai otro medaļu Parīzes Olimpiādē. Pirms tam indonēzieši tika pie vienas bronzas godalgas badmintonā.

Sporta kāpšanas ātrumsacīkstes olimpiskajās spēlēs kā atsevišķa disciplīna norisinājās pirmo reizi. Iepriekšējā Olimpiādē Tokijā savā debijā kāpēji medaļas sadalīja kombinācijā, kur apvienota disciplīna uz ātrumu, boulderings un grūtās kāpšanas disciplīna.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

Izmantotie resursi:
LETA