Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Lielbritānija turpina kolekcionēt medaļas trekā, taču iedzīšanā paliek bez zeltiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Lielbritānija turpina kolekcionēt medaļas trekā, taču iedzīšanā paliek bez zeltiem
ASV traucas pretī zeltam. Foto: EPA/Scanpix

Šodien Parīzes olimpiskajās spēlēs sadalīti vēl divi medaļu komplekti treka riteņbraukšanā, vīriešiem un sievietēm sacenšoties komandu iedzīšanā. Triumfēja Austrālija un Amerikas Savienotās Valstis.

Vīriešiem četru kilometru distanci visātrāk veica Austrālija, finišējot 3:42,067 minūtēs un finālā par nepilnām divām sekundēm apsteidzot Lielbritāniju. Tieši austrālieši bija favorīti, priekšsacīkstēs labojot pasaules rekordu, kad Parīzes ātrajā trekā šajās dienās ir gana bieža parādība. Austrālijas sportisti distanci veica ar vidējo ātrumu 64,845 kilometri stundā. Duelī par bronzu Itālija pieveica dāņus.

Sievietēm triumfēja Amerikas Savienotās Valstis, identisku četru kilometru distanci veicot 4:04,306 minūtēs. Amerikas četru riteņbraucēju komanda par 0,621 sekundi apsteidza Jaunzēlandi, bet bronza Lielbritānijas un Itālijas duelī tika britu sportistēm. Lielbritānija pie medaļām tikusi visās četrās treka riteņbraukšanas disciplīnās, un arī vēsturiski tieši britiem ir visvairāk medaļu trekā. Pirms trīs gadiem Tokijā ar jaunu pasaules rekordu triumfēja vācietes, kurām šoreiz vien sestā vieta.

Medaļu tabula treka riteņbraukšanā

ValstsZeltsSudrabsBronzaKopā
Lielbritānija1214
Austrālija1012
Nīderlande1001
ASV1001
Jaunzēlande0202
Vācija0011
Itālija0011

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!