Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Adetokunbo un Grieķijas izlase iegūst otro Parīzes OS ceļazīmi

Emils Ozerinskis

Adetokunbo un Grieķijas izlase iegūst otro Parīzes OS ceļazīmi
Jannis Adetokunbo. Foto: FIBA

Par otro vīriešu basketbola izlasi, kura ieguvusi tiesības spēlēt Parīzes olimpisko spēļu turnīrā caur kvalifikācijas turnīru kārtu, kļuva Grieķijas valstsvienība, kas savu skatītāju priekšā ar 80:69 Pirejā uzveica Horvātijas izlasi.

Vakardien pusfinālā Grieķijas basketbolisti sarāva gabalos Slovēniju ar 96:68. Savukārt Horvātijai krietni saspringtākā spēlē ar 80:77 bija pa zobam Dominikāna.

Pēc pirmajām desmit spēles minūtēm uz rezultāta tablo vēl bija līdzsvars, pirmo ceturtdaļu Parīzes olimpisko spēļu pretendentēm pabeidzot ar kaujiniecisku 22:22. Otrajā ceturksnī grieķi iekārtojās nelielā vadībā, pabeidzot pirmo puslaiku ar sev labvēlīgo 45:39. Pie sev labvēlīgā rezultāta tikušie Grieķijas basketbolisti vadības grožus vairs laukā nelaida, aizsoļojot līdz uzvarai savā skatītāju priekšā ar 80:69.

Savai izlasei biļetes uz Parīzi ļāva rezervēt NBA superzvaigzne Jannis Adetokunbo, kurš sakrāja 23 punktus (2p. 7/15, 3p. 1/2, 1p. 6/10), izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas veica trīs rezultatīvas piespēles. Georgioss Papajannis pievienojās ar 19 gūtiem punktiem, bet Niks Kaletess savāca "double-double" rādītājus ar 14 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm.

Horvātiem no zaudējuma izglābties nelīdzēja Ivicas Zubaca 19 punkti un 13 izcīnītās bumbas zem groziem. Mario Hezonja un Mateo Drežnjaks katrs guva pa 15 punktiem, bet Dario Saričs beidza turnīru ar 14 punktu maču, horvātiem noksatoties kā Grieķija gavilē par iegūto olimpisko ceļazīmi.

Olimpisko spēļu turnīrā Grieķijas basketbolisti sacentīsies pret Kanādas, Valensijas kvalifikācijas turnīra uzvarētāju un Austrāliju.

Olimpiskās kvalifikācijas fināli

PilsētaSpēleRezultāts
RīgaLatvija – Brazīlija69:94
PirejaHorvātija – Grieķija69:80
ValensijaSpānija – Bahamas
SanhuanaLietuva – Puertoriko