Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

LOK prezidents: ''Mums galvenais ir medaļas un priecīga sabiedrība''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

LOK prezidents: ''Mums galvenais ir medaļas un priecīga sabiedrība''
Raimonds Lazdiņš. Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

Intervijā LTV raidījumam ''Šodienas jautājums'' jaunais Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Raimonds Lazdiņš komentēja savu nonākšanu amatā, jaunos mērķus un bilda, ka organizācijas viens no šī brīža galvenajiem mērķiem ir veiksmīgas Parīzes olimpiskās spēles.

Premjere Evika Siliņa raidījumā "Rīta Panorāma" par Lazdiņa ievēlēšanu LOK prezidenta amatā neslēpa pārsteigumu. Pats Lazdiņš neuzskata, ka viņa pagātne ietekmēs LOK nākotnes virzienu.

"Jāsaka, ka mana pagātne ir mana pagātne. Mana nav, par ko kaunēties. Ir jāizvirza mērķi. Tagad tās ir Parīzes olimpiskās spēles. Jācer, ka visā pasaulē tiks ievērota olimpiskā harta un kara darbība tiks pārtraukta," sacīja Lazdiņš.

Viens no galvenajiem jautājumiem jaunā LOK prezidenta dienas kārtībā ir finansējuma piesaiste viņa vadītajai organizācijai. Lazdiņš nesaskata, ka viņa pagātne varētu radīt problēmas komunikācijā ar potenciālajiem sponsoriem. Viņš arī norādīja, ka šobrīd vēl ir par agru runāt par konkrētām summām, kuras viņš LOK budžetam varētu piesaistīt.

Ģenerālās asamblejas debatēs izskanēja versijas, ka šā gada otrajā pusē LOK var pietrūkt naudas. Lazdiņš šādu scenāriju noliedz. "Mums galvenais ir medaļas un priecīga sabiedrība. Es neredzu problēmas, lai LOK nevarētu darboties nākotnē," apgalvoja LOK prezidents.

Iepriekšējais LOK prezidents Jānis Buks šā gada pavasarī piesaistīja plašu uzmanību, apgalvojot, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) uz viņu izdarījusi politisko spiedienu ar prasību atlaist konkrētus darbiniekus. Lazdiņš neuzskata, ka viņam ar šādu scenāriju būs jāsaskaras. "Uz mani neviens nekādu spiedienu nav izdarījis. Būsim toleranti un izdarīsim secinājumus nākotnē," norādīja Lazdiņš.

Jaunais LOK prezidents uzskata, ka jebkuru pārpratumu, tai skaitā arī komunikāciju ar IZM, var atrisināt ar cieņpilnu dialogu. "Ir leģitīmi ievēlēts ministrs. Ir leģitīmi ievēlēts ministra birojs. Es neredzu, ka kāds man varētu prasīt atlaist kādu darbinieku. Uz mani nevar izdarīt tādu spiedienu," pauda Lazdiņš.

Raiba politiskā pagātne nav vienīgais aspekts, par kuru Lazdiņa virzienā publiskajā telpā tiek raidīti pārmetumi. Izskanējušas versijas, ka Lazdiņš Bigauņciemā ticies ar vairāku federāciju pārstāvjiem, lai vienotos par balsojumu konkrētiem iznākumiem.

"Man nav īpašuma Bigauņciemā. Šajā sarunā mēs ar atbalstošo federāciju pārstāvjiem runājām par mērķiem, kuri būtu jādara pēc ievēlēšanas. Nenotika nekādas sarunāšanas. To pierāda balsošanas rezultāti. Nav ievēlēti individuālie biedri, kas bija paredzēti 32. Tie ir 29. Man bija 61 balss, ja reiz tiešām tur Bigauņciemā bija 28 federācijas, tad man bezmaz vai 100 balsīm vajadzēja būt," vēlreiz izskanējušās runas noliedza Lazdiņš.

Jaunais LOK prezidents kā vienu no saviem mērķiem ir izvirzījis sporta fonda atgriešanu. Iepriekš tas pastāvēja līdz 2003. gadam. Tas paredz, ka katrai no 85 Latvijas sporta federācijām pienākas vismaz 20 tūkstoš eiro atbalsts.

"Jā, sporta fonda likums jau iepriekš tika izstrādāts. Iepriekšējā izpildkomiteja to nenosūtīja uz IZM un Saeimu. To mēs rīt arī izdarīsim. Mums līdz to 20 tūkstošu minimālajam atbalstam ir jāpiefinansē aptuveni 11 federācijas. Tie ir aptuveni 180 tūkstoši. Ticiet man, šo naudiņu var atrast," nobeigumā sacīja Lazdiņš.

Izmantotie resursi:
https://www.lsm.lv/raksts/sports/sp...

  -1 [+] [-]

, 2024-06-07 11:44, pirms 2 nedēļām
Bija Zoodārza prezidents, šis ir Bigauņciema prezidents?

  -1 [+] [-]

, 2024-06-07 11:46, pirms 2 nedēļām
Raimond, Tu kā īsts džentlmenis, mierīgi pasakot, ka "mana pagātne ir mana pagātne", nesāki cilāt dāmas kinoindustrijas pagātni.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-07 12:28, pirms 2 nedēļām
Man sanāca, ka papildus atbalsts ir nepieciešams 41 federācijai un summa sanāk 389 675 naudiņas. Vismaz pēc vienas IZM excel tabulas. Ļoti labs veids kā "nopirkt" atbalstu. Īpaši ņemot vērā, ka astes galam tas finansējumu daudzkāršotu. Tur ir arī pa kādai federācijas, par kuru sporta veidiem man bija jāmeklē google, lai saprastu, ko tur īsti dara.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-07 14:24, pirms 2 nedēļām
Vakar pirmo reizi redzot jauno prezidentu TV acīmredzami pat no ausīm līda ārā izbijuša "menta" jeb "gbešņika" aura. Liekas ka viņam ragus aplauzīs ātri, tik liels negatīvisms kā par šo tipāžu no apkārtējās vides sen nav izjusts...

  -3 [+] [-]

, 2024-06-07 14:52, pirms 2 nedēļām
Kārtīgs čalis nevis kaut kāds mērkaķbolists! Lai izdodas viss iecerētais!

  +1 [+] [-]

, 2024-06-07 18:27, pirms 2 nedēļām
Galvenais ir medaļas? arī hitlers bunkurā 30.04.1945. teica, ka galvenais ir piedalīties....
Lai sāk ar savu čomu un darba devēju prāta pi.ša.nu un pieprasa naudu ne tikai elites sportistiem, bet arī jaunatnes sporta finansēšanu noņem no vecāku pleciem. Pieteiks botāniķiem čakarēt sporta sistēmu, jo pašu skolā dabūja knapu četrinieku

     [+] [-]

, 2024-06-08 09:39, pirms 2 nedēļām
Gobzemietis ar to viss ir pateikts.

     [+] [-]

, 2024-06-10 12:32, pirms 2 nedēļām
Īsts kremlins. Jau “Gāzi grīdā” laikos izcēlies ar Krievijas ietekmes aģenta cienīgām izdarībām. TVNET: Viens no faktiem....Skandaloza izvērtās arī Raimonda Lazdiņa strādāšana nākamajā darba vietā – lidostā Rīga. 2013.gadā, kad Lazdiņš ir lidostas "Rīga" Drošības departamenta priekšnieks, sākas izmeklēšana par iespējamu lidostas darbinieku sarunu izspiegošanu. Drošības policija kratīšanā izņem dažādas iekārtas un datorus.

Pastāvēja aizdomas, ka Lazdiņa drošībnieki pievienojuši ierakstīšanas iekārtu lidostas saziņas sistēmai.

     [+] [-]

, 2024-06-10 12:34, pirms 2 nedēļām
Fakts nr.2: Ar sportu Lazdiņš bijis saistīts tik daudz, ka ieņēmis Handbola savienības viceprezidenta posteni. Savukārt 2008.gadā dibinātajā sporta klubā PRINCIS, kur vienīgā amatpersona bijusi Lazdiņa sieva Laila. Kā vienīgie kluba dalībnieki darbojušies abu dēls un meita. Biedrībai izdevies piesaistīt lielo valsts uzņēmumu “Latvijas valsts dzelzceļš” un “Latvijas valsts meži” ziedojumus.

     [+] [-]

, 2024-06-10 12:38, pirms 2 nedēļām
Rezultāts = LOK drīz aicinās Krievijas atgriešanu lielajā sportā!