Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Neretnieks: ''Latvijas sportistiem ar lepnumu Parīzē jācīnās tā, lai skan mūsu himna''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Neretnieks: ''Latvijas sportistiem ar lepnumu Parīzē jācīnās tā, lai skan mūsu himna''
Publicitātes foto

Jātnieks Kristaps Neretnieks sociālajā tīklā ''Facebook'' pēc kvalificēšanās 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm paudis viedokli par potenciālo to boikotu, rakstot, ka Latvijas delegācijai ir jādodas uz spēlēm un tajās jācīnās tā, lai mūs sadzird.

Trešdien tika ziņots, ka jātnieks Kristaps Neretnieks ir nopelnījis ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm. Pirms neilga laika Starptautiskā Olimpiskā komiteja lēma, ka ļaus spēlēs piedalīties Krievijas un Baltkrievijas sportistiem kā neitrāliem, kas izsauca daudzu Eiropas valstu, tostarp Latvijas, sašutumu.

Savā sociālā tīkla ''Facebook'' lapā Neretnieks sniedz komentāru par kvalificēšanos olimpiskajām spēlēm, tostarp komentējot, vai Latvijai jādodas uz Parīzes spēlēm. ''Par Krievijas un Baltkrievijas sportistiem neitrālā statusā - manā sporta veidā tik augstā līmenī viņu nav un nebūs vēl ļoti ilgus gadus, jo šajās valstīs jāšanas sports no 2014.gada ir gājis tikai uz leju, konkūrā viņiem ir ļoti tālu līdz olimpiskajam līmenim. FEI (Starptautiskā jātnieku federācija) ir liegusi šo valstu sportistiem startēt starptautiskās sacensībās, Parīzei viņiem nebijas iespējas kvalificēties. Vai man kā sportistam būtu jācieš no Krievijas izvērstā kara Ukrainā un vai mēs ko panāksim ar spēļu boikotu? Nē. Es uzskatu, ka Ukrainas, Latvijas, Igaunijas, Lietuvas sportistiem ar lepnumu jāienes savi karogi olimpiskajā stadionā un jācīnās tā, lai Parīzē skan mūsu himnas, lai mūs dzird! Jo pretējā gadījumā mēs būsim neredzami un klusi, dodot lielāku iespēju plīvot citiem karogiem, arī neitrālajiem. Vai tā mēs ko panāksim? Latvijas dalība olimpiskajās spēlēs, protams, būs LOK un kopīgs politisks lēmums. Šis ir mans viedoklis.''

Garajā komentārā Neretnieks atklājis, ka, atšķirībā no kvalificēšanās Tokijas spēlēm, uz Parīzi izdevies kvalificēties vienkāršāk. 2021. gada Tokijas olimpisko spēļu sacensībās konkūrā Neretnieks ar zirgu "Valour" ierindojās 23. vietā.

No Latvijas sportistiem ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm nodrošinājusi arī šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā, šāvēja Agate Rašmane, kā arī pa vienam šosejas riteņbraucējam vīriešu un sieviešu sacensībās grupas braucienā.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/Neretnieks