Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Vācieši Ēlers/Viklers izcīna uzvaru grupā, francūžiem sāpīga neveiksme

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Vācieši Ēlers/Viklers izcīna uzvaru grupā, francūžiem sāpīga neveiksme
Klemens Viklers. Foto: Imagio/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā vīriešiem vietu sadalījumu noskaidroja C grupas komandas. Pirmajā vietā ierindojās Nils Ēlers un Klemens Viklers no Vācijas, bet trešo neveiksmi piedzīvoja un sacensības noslēdza mājinieki Remi Baseru un Žuliēns Linēls.

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā vīriešiem šodien atlika noskaidort vietu sadalījumu pēdējā no neizspēlētajām grupām. C grupas cīņā par pirmo vietu sacentās Nils Ēlers/Klemens Viklers no Vācijas un Mihals Brils/Bartošu Losjaku no Polijas. Spēles sākums bija ļoti līdzīgs, bet pirms tehniskā pārtraukuma Brils labi nostrādāja blokā, dodot poļiem trīs punktu pārsvaru (12:9). Seta otrajā pusē vāciešiem palīdzēja atspēlētes Ēlers, kurš ar eisu panāca izlīdzinājumu (16:16). Seta galotnē savu darbu aizsardzībā padarīja Viklers, dodot vāciešiem divas setbumbas. Pirmo poļi atspēlēja, bet Viklers ar māņu sitienu lika punktu setam - 21:19.

• Vācieši ļoti labi iesāka otro setu, izvirzoties pārliecinošā vadībā ar 6:2. Vācieši turpināja dominēt, līdz tehniskajam pārtraukumam palielinot savu pārsvaru pat līdz septiņiem punktiem (14:7). Pēc tehniskā pārtraukuma Brils atzīmējās ar bloku, bet tas neveicināja kāda izrāviena veikšanu. Poļi tā arī nespēja atgriezties cīņā, Vācijas duetam noslēdzot grupu turnīru ar trim panākumiem - 2-0 (21:19, 21:15).

• Pēdējais mājinieku vīru duets Remi Baseru un Žuliēns Linēls cīņā par palikšanu sacensībās cīnījās ar austrāliešiem Tomasu Hodžesu un Zahariju Šūbertu. Spēli ļoti labi sāka austrālieši, izvirzoties vadībā ar 4:0. Francūži no šī tā arī neatguvās, nonākot vēl lielākos iedzinējos. Pirms tehniskā pārtraukuma nepalīdzēja arī izaicinājuma pieprasīšana, rezultāta starpībai paliekot sešu punktu apmērā (7:13). Pēc tehniskā pārtraukuma labi uzservēja Linēls, sadeldējot deficītu līdz diviem punktiem (12:14). Tas gan arī bija viss, jo Austrālijas duets prata atgūt zaudēto un uzvarēja setu ar 21:16.

• Austrālieši ļoti labi spēlēja aizsardzībā otrā seta sākumā, kas palīdzēja iegūt trīs punktu pārsvaru (5:2). Francūži ik pa laikam ieķērās aizsardzībā, bet punktu spēja gūt vien pirms tehniskā pārtraukuma (10:11). Pēc pārtraukuma kļūdījās Hodžess, rezultātam kļūstot neizšķirtam (13:13). Tiesa austrālieši uzreiz atguva zaudēto ar spēli aizsardzībā un pārliecinošu Šūberta servi (16:13). Francūžus varēja salauzt Hodžesa eiss, bet ar bloku atbildēja Baseru, kamēr Linēls atspelēja bumbu aizsardzībā. Austrālieši pieļāva vēl divas kļūdas, Baseru ieservēja eisu, kas deva divas setbumbas francūžiem. Tiesa Linēls šo iespēju neeizmantoja, tārpot pa tīkla trosi. Šūberts atbildēja ar savu kārtējo eisu, dodot mačbumbu austrāliešiem, kuras izspēlē Linēls skāra tīklu, ar ko mačs bija galā, līksmojot Austrālijas duetam - 2-0 (21:16, 22:20).

• Pēc grupu turnīra noskaidrojās, kuri divi dueti izbēga no "Lucky Lossers" kārtas. Pirmie bija A grupā vien trešo vietu ieņēmušie zviedri Davids Ohmans un Jonatans Helvigs, kā arī D grupā spēlējušie brazīlieši Žoržs un Andre. Pārējiem četriem duetiem šovakar būs jāsacenšas par vēl divām vietām astotdaļfinālā.

Parīzes olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, 3. augusts

GrupaSpēleRezultāts
C grupaĒlers/Viklers (GER) - Brils/Losjaks (POL)2-0 (21:19; 21:15)
C grupaHodžess/Šūberts (AUS) - Baseru/Linēls (FRA)2-0 (21:16; 22:20)

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle