Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Krouzers paspēj pirms lietus nopelnīt trīskārtēja olimpiskā čempiona titulu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Krouzers paspēj pirms lietus nopelnīt trīskārtēja olimpiskā čempiona titulu
Raiens Krouzers. Foto: EPA/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu vieglatlētikas sacensībās lodes grūšanā par trīskārtēju olimpisko čempionu kļuva ASV lodes grūdējs Raiens Krouzers, kamēr viņa tautietis Džo Kovāčs pēdējā mēģinājumā izrāva trešo vicečempiona titulu.

Parīzes olimpisko spēļu vieglatlētikas sacensībās šovakar godalgas sadalīja lodes grūdēji. Vakar kvalifikācijā kvalifikācijas normu izpildīja seši sportisti, labāko rezultātu 21.76 metri uzrādot Leonardo Fabri no Itālijas. Visi sacensību favorīti iekļuva starp 12 labākajiem.

Jau pirmajā metienu sērijā pāri 22 metriem lodi raidīja Rio un Tokijas olimpisko spēļu čempions Raiens Krouzers, uzstādot rezultātu 22.64 metri. Otrais un trešais labākais rezultāts bija viņa tautiešiem Džo Kovāčam un Peitonam Oterdālam. Otrajā metienu sērijā Oterdāls uzlaboja savu rezultātu, par 28 centimetriem (21.98) pārspējot Kovāču. Tikmēr Krouzers otrajā mēģinājumā vēl par pieciem centimetriem uzlaboja savu rezultātu (22.69 m). Tikmēr olimpisko spēļu debitants Rajondra Kempbels no Jamaikas kā otrais lodi aizgrūda tālāk par 22 metriem, izvirzoties otrajā vietā (22.15 m).

Pēc neveiksmīga pirmā mēģinājuma visi gaidīja atbildi no Leonardo Fabri, kuram arī otrais mēģinājums nebija pietiekami labs viņa standartiem, dodot vien sesto vietu. Pirmais mēģinājums palika neieskaitīts arī Rio un Tokijā bronzu izcīnījušajam Tomam Volšam no Jaunzēlandes. Viņš otrajā mēģinājumā lodi nespēja raidīt pat līdz 20 metriem, guva savainojumu, un izstājās no cīņas. Trešajos mēģinājumos minimāli savu rezultātu uzlaboja amerikāņi Oterdāls un Kovāčs, neizmainot ieņemtās vietas tabulā, bet nu jau medaļai vajadzēja lodi raidīt tālāk par 22 metriem. Tikmēr Krouzers turpināja savu izcilo metienu sēriju, tuvojoties savam olimpiskajam rekordam (23.30 m) - 22.90 metri.

Ar ceturto piegājienu sekmīgs mēģinājums izdevās itālim Fabri, kurš lodi raidīja 21.70 metrus tālu, pietuvojoties ceturtajai vietai, kas bija centimetra attālumā. Arvien stiprāk sāka līt lietus, kas varēja ietekmēt un ietekmēja lodes grūdējus. Tā rezultātā neviens no līderiem neuzlaboja savus rezultātus, lai arī tuvu 22 metru atzīmei vēl joprojām pirms pārkāpa sektora malai lodi grūda Krouzers. Situācija uzskatāmi kļuva bīstama, kad sektorā saslīdēja Fabri, atklāti arī norādot, ka sacensības nevar turpināt. Fabri domas gan netika ņemtas vērā, sacensībām turpinoties, kas beidzās arī ar Nigērijas pārstāvja Kornela Enekveči kritienu. No piektajiem mēģinājumiem tikai diviem sportistiem tos ieskaitīja.

• Pirms sestajiem mēģinājumiem tika nosausināts sektors, bet tas nepalīdzēja Fabri veikt ieskaitītu mēģinājumu, jo viņš sasvērās un pārkrita pāri sektora līnijai. Tādējādi viņam palika ieskaitīts tikai viens mēģinājums, kas deva piekto vietu. Tikmēr Džo Kovāčs, spītējot visiem apstākļiem, ar sesto mēģinājumu raidīja lodi pāri 22 metriem, spējot pakāpties uz sudraba pozīciju ar 22.15 metriem. Pienācīgu atbildi nespēja sniegt ne Oterdāls, ne Kempbels, kuram pie vienāda rezultāta ar Kovāču pietrūka otra labāka mēģinājuma. Pēdējā mēģinājumā viņš tomēr nedaudz uzkāpa uz sektora malas, samierinoties ar bronzu. Tikmēr Raiens Krouzers varēja svinēt savu trešo olimpiskā čempiona titulu.

Parīzes olimpiskās spēles, lodes grūšana vīriešiem

VSportistsRezultāts
1.Raiens KrouzersASV22.90
2.Džo KovāčsASV22.15
3.Rajindra KempbelsJamaika22.15
4.Peitons OterdālsASV22.03
5.Leonardo FabriItālija21.70
6.Kornels EnekvečiNigērija21.42
7.Džako GilsJaunzēlande21.15
8.Uziels MunozsMeksika20.88

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle