Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Spānijas 3x3 basketbolistes pievienojas vācietēm pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Spānijas 3x3 basketbolistes pievienojas vācietēm pusfinālā
Huana Kamilona. Foto: AFP/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu 3x3 basketbola turnīrā sievietēm noslēdzies pamatturnīrs, par kura uzvarētāju ar sešām uzvarām kļuva Vācijas basketbolistes. Viņām pusfinālā par spīti zaudējumam pievienojās Spānijas izlase.

Parīzes olimpisko spēļu 3x3 basketbola turnīrā sievietēm šovakar risinājās regulārā turnīra pēdējā kārta, kas sākās ar Kanādas un Azerbaidžānas tikšanos. Kanādietes bija cīņā par vietu pusfinālā, kamēr Azerbaidžānai uzvaru vajadzēja, lai tiktu pārspēlēs par vietu pusfinālā. Spēles pirmajā pusē Azerbaidžānas komandai izdevās iegūt divu punktu pārsvaru, bet ne to nosargāt. Kanādietes lēnām pārņēma iniciatīvu, bet to nepārvērta zīmīgākā pārsvarā (15:14). Kanādietes īpaši pieskatīja Tifāniju Heizu, neļaujot viņai izvērsties. Viņai ar soda metieniem bija iespēja likvidēt savas komandas deficītu, bet izdevās pietuvoties minimālā atstatumā (16:17). Heiza atspēlēja trīs punktu deficītu (19:19), bet kanādietes pēdējās sekundēs tomēr prata izcīnīt uzvaru ar 21:19. Mišela Plufa guva astoņus punktus, bet Heiza atzīmējās ar deviņiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

• Jau vakar vietu pusfinālā garantēja vācietes, kamēr viņu pēdējām pretiniecēm no Spānijas izmisīgi vajadzēja uzvaru. Sonja Grainahere izvirzīja vācietes vadībā ar 3:1, bet Svenja Brankhorsta panāca 6:2. Spānietes prata atgūties un sadeldēja deficītu līdz diviem punktiem. Grainahere ar sekmīgu tālmetienu atjaunoja trīs punktu pārsvaru, bet spēles laika vidū tablo vēstīja neizšķirtu - 10:10. Vācijas izlasei ar soda metienu palīdzību izdevās atjaunot trīs punktu pārsvaru, bet spānietes nedomāja padoties. Pirms pēdējās minūtes Vega Žimeno trāpīja vienu no diviem soda metieniem, atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Vācietēm izdevās atjaunot minimālu vadību, lieliski nospēlēt aizsardzībā pēdējā minūtē un izdzēst Spānijas cerības uz automātisku vietu pusfinālā - 18:15. Sonja Grainahere un Marija Raihārta guva pa pieciem punktiem Vācijas izlasē, bet pieci punkti Spānijas izlasē Garsijai Alonso.

• Nu Austrālijas izlasei noteikti bija jāizcīna uzvara pār Francijas izlasi, lai izcīnītu vietu pusfinālā. Spēles ievadā austrālietes gana daudz nerealizēja metienus tiešā groza tuvumā, kas francūzietēm ļāva turēties līdzās. Tā spēles laika vidū rezultāts bija neizšķirts 7:7. Turpinājumā francūzietēm izdevās veikt izrāvienu un izvirzīties vadībā ar 12:9. Tiesa iegāza sakrātā piezīmju norma, austrālietēm tiekot pie viegliem punktiem no soda metiena atzīmes. Marija Pažē un Letīcija Guapo ar tālmetienu palīdzību ieguva Francijas izlasei trīs punktu vadību, bet Aleksa Vilsone pēdējā minūtē atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 16:16, bet pagarinājumā Pažē uzreiz trāpīja no distances un noslēdza Francijas izlasei tik neveiksmīgo turnīru ar uzvaru - 18:16. Tikmēr Austrālijas izlasei tas laupīja vietu pusfinālā un liks par to cīnīties pārspēlēs. Francijas izlases labā Guapo guva septiņus punktus, bet Austrālijas labā astoņi punkti Marenai Vaitlai.

• Regulāro turnīru noslēdza ASV un Ķīnas izlases duelis. Ķīnietēm pamatīgi palīdzēja Francijas izlase, kas ar panākumu palielināja ķīniešu iespējas nokļūt pārspēlēs pat ar zaudējumu. Spēles pirmā puse bija gana līdzīga, bet spēles laika vidū ASV izlase veica nelielu izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 7:4. Ķīnietēm cerību staru deva pirmais realizētais tālmetiens, bet Heilija van Lita iemeta vienu pretī (12:8). Abas komandas pēdējā minūtē bija uz spēku izsīkuma, ASV izlasei noturot uzvaru ar 14:12. Amerikānietēm uzvra ļāva pakāpties uz trešo pozīciju, kamēr ķīnietes turnīrā guva vienu punktu vairāk nekā Azerbaidžānas izlasi, aizsūtot to mājās.

• Bez ASV izlases četras uzvaras regulārajā turnīrā izcīnīja Spānija, Kanāda un Austrālija, starp kurām labākā izrādījās Spānijas izlase, kas pat pēc zaudējuma Vācijai nopelnīja vietu pusfinālā. Tikmēr ASV vēlāk vakarā vēlreiz spēlēs pret Ķīnas izlasi, kamēr kanādietes mērosies spēkiem ar austrālietēm.

Parīzes olimpiskās spēles, 3x3 basketbols sievietēm, 3. augusts

SpēleRezultāts
Azerbaidžāna - Kanāda19:21
Spānija - Vācija15:18
Francija - Austrālija18:16.
Ķīna - ASV12:14

Parīzes olimpiskās spēles, 3x3 basketbols sievietēm

VKomandaSUZGP
1.Vācija761117
2.Spānija743114
3.ASV743108
4.Kanāda743128
5.Austrālija743127
6.Ķīna725107
7.Azerbaidžāna725106
8.Francija72599

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle