Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Brazīlijas un ASV pludmales volejbolistes perfekti noslēdz grupu turnīru

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Brazīlijas un ASV pludmales volejbolistes perfekti noslēdz grupu turnīru
Ana Patrisija pret Valentīnu Gotardi. Foto: AP/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā sievietēm šodien grupu turnīru noslēdza A un B grupas komandas. Par grupu uzvarētājām kļuva Ana Patrisija/Duda no Brazīlijas un Kirstena Nasa/Tarīna Klota no ASV.

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā sievietēm Ana Patrisija un Duda no Brazīlijas cīnījās par pirmo vietu A grupā pret itālietēm Valentīnu Gotardi un Martu Menegati. Labi spēle sākās itālietēm, Gotardi izceļoties ar eisu un panākot 3:1. Ana Patrisija lika pretī efekīvu bloku, bet Duda nospēlēja aizsarzībā (4:3). Līdz seta vidum brazīlietēm izdevās iekrāt trīs punktu pārsvaru, bet pirms tehniskā pārttraukuma Ana Patrisija kļūdījās uzbrukumā (11:10). Seta otrajā pusē brazīlietēm izdevās pretinieces salauzt pēc labas spēles aizsardzībā - 21:17.

• Ana Patrisija otrajā setā labi servēja un darbojās pie tīkla. Itālietes pieļāva arī nepiespiestās kļūdas, nonākot iedzinējos ar 6:11. Seta turpinājums izvērtās par formalitāti, pie tīkla dominējot Anai Patrisijai. Ar kārtējo bloku viņa panāca 10 punktu pārsvaru, bet pēc vienas no nākamajām izspēlēm savainoja plaukstas locītavu bloķējot uzbrukumu. Ana Patrisija atgriezās laukumā un brazīlietes uzvarēja trešo no trim spēlēm, izcīnot pirmo vietu savā grupā, kamēr itālieties palika trešās - 2-0 (21:17, 21:10).

• B grupā divas uzvaras līdz šim izcīnīja Kirstena Nasa un Tarīna Klota no ASV, kas centās tikt pie pirmās vietas grupā ar spēli pret Čenu Sjue un Sinji Sja no Ķīnas. Ķīnietes labi sāka spēli aizsardzībā, kas palīdzēja izvirzīties vadībā ar 5:1. Turpinājumā cīņas gaita izlīdzinājās, duetiem ļoti labi spēlējot pie pretinieču serves. Pirms tehniskā pārtraukuma Ķīnas duets paņēma vēl vienu punktu ar aizsardzību (13:8). Seta otrajā pusē viss turpināja ritēt Ķīnas dueta zīmē, bet, kad iestājās neliels lūzums, rezultāta starpība bija pārāk liela - 21:15.

• Otrajā setā dueti cīnījās punkts punktā līdz pirmo eisu spēlē izpildīja Nasa (9:7). Ķīnietes centās lauzt cīņas gaitu, limitējot kļūdas, bet sekmīgi uzbrukumā darbojās Nasa, ASV duetam noturot pārsvaru. Pēc Klotas bloka, sākoties seta galotnei rezultāta starpība pieauga līdz pieciem punktiem, izšķirot seta likteni - 21:16. Trešā seta sākumā pieņēmās spēkā negaiss, mačam tiekot pārtrauktam. Spēle tomēr tika pabeigta, trešajam setam ritot ļoti līdzīgi. Izšķirošo izrāvienu izdevās veikt amerikānietēm, kuras izvirzījās vadībā ar 12:9. Ķīnietes sadeldēja deficītu, bet ne panākt izlīdzinājumu. Pēdējās izspēles uzvarēja ASV duets, svinot uzvaru ar 2-1 (15:21, 21:16, 15:12) un tiekot pie pirmās vietas grupā, kamēr ķīnietēm trešā vieta.

Parīzes olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm, 1. augusts

GrupaSpēleRezultāts
A grupaLiliana/Paula - Marva/Elgobaši (EGY)2-0 (21:18; 21:14)
B grupaArtačo del Solara/Klensija (AUS) - Benslija/Bukoveca (CAN)2-0 (21:10; 21:16)
A grupaAna Patrisija/Duda - Gotardi/Menegati (ITA)2-0 (21:17; 21:10)
B grupaNasa/Klota (USA) - Sjue/Sja (CHN)2-1 (15:21; 21:16; 15:12)

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle