Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Bergs paravieglatlētikas PČ izcīna piekto vietu lodes grūšanā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Bergs paravieglatlētikas PČ izcīna piekto vietu lodes grūšanā
Edgars Bergs. Publicitātes foto

LETA. Latvijas parasportists Edgars Bergs ceturtdien Kobē izcīnīja piekto vietu pasaules čempionātā paravieglatlētikā sacensībās lodes grūšanā F35 medicīnas grupā.

Bergs savu labāko rezultātu - 13,35 metri - sasniedza pirmajā mēģinājumā. Pāra mēģinājumi viņam netika ieskaitīti, bet trešajā un piektajā mēģinājumā viņš lodi grūda 12,80 un 12,55 metru tālumā.

Uzvaru septiņu parasportistu konkurencē izcīnīja Uzbekistānas pārstāvis Husnidins Norbekovs ar 16,37 metru tālu raidījumu.

Ceturtdien startē arī Emīls Dzilna, kurš sacenšas šķēpa mešanā F12 grupā.

Bergam tas bija vienīgais starts Kobē, bet Dzilna jau ir izcīnījis sudraba medaļu lodes grūšanā, vienlaikus iegūstot arī Parīzes paralimpisko spēļu ceļazīmi.

Pasaules čempionāts Kobē ir pēdējā iespēja kvalificēties Parīzes paralimpiskajām spēlēm, kas notiks no 28.augusta līdz 8.septembrim. Spēļu ceļazīmi var iegūt, sacensībās izcīnot pirmo vai otro vietu. Gadījumā, ja pirmās trīs vietas ieņem sportisti, kas Parīzei jau ir kvalificējušies, ceļazīmi iegūs ceturtās un piektās vietas ieguvēji.

Latviju Kobes vieglatlētikas stadionā pārstāv Baiba Rorbaha, kura startē lodes grūšanā un vālītes mešanā, Edgars Bergs (lodes grūšana), Emīls Dzilna (lodes grūšana, šķēpa mešana), Jānis Juhņēvičs (lodes grūšana), Ingus Labanovs (šķēpa mešana), Gatis Niedre (diska mešana) un Raivo Maksims (šķēpa mešana, lodes grūšana).

Sportistiem līdzi ir devušies treneri Ināra Aperāne, Laila Nagle un Andris Smočs, kā arī asistenti Marina Dambe un Ilze Juhņēviča.

Ņemot vērā, ka Diāna Krūmiņa un Aigars Apinis jau ir kvalificējušies Parīzes paralimpiskajām spēlēm, viņi šajā pasaules čempionātā nepiedalās, gatavojoties Parīzes spēlēm.

Pasaules čempionātā paravieglatlētikā Kobē piedalās apmēram 1300 sportistu no 100 valstīm.

Izmantotie resursi:
LETA