Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Klotam 12. vieta sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā Leikplesidā

Emils Ozerinskis

Klotam 12. vieta sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā Leikplesidā
Arturs Klots. Foto: IBSF

LETA. Latvijas parabobslejists Arturs Klots sestdien Leikplesidas trasē ASV izcīnīja 12.vietu Pasaules kausa sezonas pirmajā posmā.

Abos braucienos startā Arturs Klots uzrādīja identiski devīto laiku - 7,13 sekundes -, bet finišā latvietis bija attiecīgi 12. un astotajā pozīcijā.

Uzvaru izcīnīja ASV parabobslejists Giljermo Kastiljo, kuram Klots divu braucienu summā zaudēja 1,94 sekundes. Sīva cīņa izvērtās par pirmo trijnieku, jo brits Korijs Meps bija nieka četras sekundes simtdaļas lēnāks par Kastiljo, bet spānis Izraels Blanko atpalika vēl divas simtdaļas. Pirmajā posmā startēja 14 ekipāžas.

Turpat Leikplesidā svētdien norisināsies Pasaules kausa sezonas otrais posms.

2022./2023.gada sezonā parabobslejā starptautiskās sacensības norisināsies četrās dažādās trasēs. Pasaules kausā iecerētas seši posmi trīs trasēs - no 14. līdz 20.novembrim Leikplesidā, ASV, no 22. līdz 27.janvārim Insbrukā, Austrijā, kā arī no 7. līdz 12.februārim Lillehammerē, Norvēģijā. Insbrukā 27.janvārī norisināsies cīņas arī par Eiropas čempionāta medaļām.

Plānots, ka posmos Eiropā startēs arī Alvils Brants un Viesturs Masteiko.

Izmantotie resursi:
LETA