Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Dadzīte pēc Rio zelta: "Sacensībās biju nervoza, taču zināju, ka es varu"

Rolands Eliņš

Dadzīte pēc Rio zelta: "Sacensībās biju nervoza, taču zināju, ka es varu"
Diāna Dadzīte
Foto: LMT Straume

Latvijas paralimpiskās izlases dalībniece, Rio spēļu zelta medaļas ieguvēja un jaunā pasaules rekorda šķēpmešanā F55 grupā īpašniece Diāna Dadzīte sarunā ar „LMT Straumi” pauda prieku par sava solījuma izpildīšanu un to, ka šoreiz jau sacensību gaitā bijusi uzvarētajas sajūta.

„Šodien laikam visas zvaigznes bija sastājušās man izdevīgi,” pēc uzvaras Rio paralimpisko spēļu šķēpmešanas disciplīnā sacīja Diāna Dadzīte. „Kā jau apsolīju iepriekš, laboju arī pasaules rekordu. Savs apsolītais ir izdarīts. Tagad tikai jāsagaida, kad iegūšu zelta medaļu un varēšu to aplikt sev ap kaklu, esmu droša, ka tad emociju būs vēl vairāk.”

„Kad zelta medaļa nonāks manās rokās? Rīt 10:46 pēc vietējā laika notiks apbalvošana,” pastāstīja Dadzīte, kurai šī bija debija paralimpiskajās spēlēs.

„Teikšu godīgi, sacensībās es biju nervoza,” norādīja Dadzīte. „Bet ne tik ļoti kā iepriekšējās sacensībās, jo šoreiz tomēr zināju, ka es varu un ka viss sanāks. Pati ticēju tam, arī treneris ļoti labi noskaņoja un motivēja pirms sacensībām. Tas laikam arī deva tādu „es varu” sajūtu.”

„Latvijas fanus tribīnēs, protams, dzirdēju, viņus bija grūti nedzirdēt,” smaidīja Dadzīte par Latvijas paralimpiskās izlases piedāvāto atbalstu, kas bija labi dzirdams arī intervijas laikā.

Latvijas delegācijas karognesēju atklāšanas ceremonijā sagaida vēl viens starts Rio spēlēs – 17. septembrī viņa cīnīsies par medaļu arī diska mešanā, kur arī tiek pieskaitīta favorītu pulkam. Latvijas paralimpiskā izlase Rio spēlēs ieguvusi jau divas zelta medaļas, jo sacensību pirmajā dienā to paveica arī Aigars Apinis, kļūstot par četrkārtēju paralimpisko čempionu.

Izmantotie resursi:
straume.lmt.lv / Sports / #LatvijaRIO - Diāna...

  +2 [+] [-]

, 2016-09-11 12:28, pirms 8 gadiem
Prieks par mūsējiem

  +1 [+] [-]

, 2016-09-11 13:56, pirms 8 gadiem
varbūt mums ir jāveicina labāk invalīdu sportu, atstājot otrajā plānā mūsu tūristus?

     [+] [-]

, 2016-09-11 20:00, pirms 8 gadiem
kas zin, varbūt varbūt tiešām ir jamaina prioritātes.. galvenais akcents uz i.sportu, lai sāk atkrist "tūristi " no "veselajiem " .. varbūt tas motivētu... Invalīdiem sportistiem kā redzams , gan Apinim , gan Dadzītei praktiski nav neieskaitītu metienu.. tātad tehniski labi pastrādāts un neskatoties uz nervozitāti , spēja sevi uzvarēt un sasniegt izcilus rezultātus.. tatad ar prasmēm ok un ar galvu arī ok.. bet mūsu veselajiem sportistiem, varbūt spējas ir , prasmes arī , bet ar galvu un motivāciju un koncentrēšanos mērķim ne parāk .. diemžēl .. tā navb konklurences vaina, uz ko parasti noveļ vainu ..

     [+] [-]

, 2016-09-11 22:03, pirms 8 gadiem
Pēc biogrāfijas izlasīšanas vairs nav brīnums par spēju saņemties un izdarīt visu augstākajā (iespējamajā) līmenī. Cepuri nost par tādu apņēmību, jo dzīve itin nemaz nav lutinājusi, viss ir ar zobiem un nagiem izcīnīts.. Žēl gan apzināties, ka pat prēmija par zeltu nespēs palīdzēt atgūt staigātprasmi...

     [+] [-]

, 2016-09-11 23:36, pirms 8 gadiem
mm, rakstaa atkal kluda, Rīt 10:46 pēc vietējā laika notiks apbalvošana,” bet video teikts 10.36
un kur ir rezultatu tabula?

     [+] [-]

, 2016-09-12 00:14, pirms 8 gadiem
Dažam labam,kam viss ar veselību ir ok-kājas smagas. Be šeit labs piemērs! Nepiekrītu,ka olimpiāde "veselajiem atlētiem" ir smagāka par parolimpisko! Šeit nav tik daudz dalībnieku,bet katrs kapājis gan smagi fiziski,gan,jo vairāk-spējis sevi garīgi pārvarēt. Vieglāk tak būtu-ai nevaru staigāt,redzēt utml-kritīšu depresijā.

Veiksmi arī pārējiem! Lai "veselie" pamācās kā tikt ar sevi galā

     [+] [-]

, 2016-09-12 11:47, pirms 8 gadiem
...lai staasts buutu pilniigs, tad vajag izstaastiit - kaa Diaana nokljuva ratinjos...to vajag keponiem, lai tur nenokljuutu

     [+] [-]

, 2016-09-12 16:05, pirms 8 gadiem
Ko jūs salīdzinat olimpiskās ar paralimpiskajām. Nu nav korekti. Katram savas grūtības, mērķi. Visiem ir smagi. Prieks, ka Latvijas sportistiem ir medaļas.