Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Cvečkovska un Pupels Rio airēs gandarījuma cīņā

Andrejs Siliņš

Cvečkovska un Pupels Rio airēs gandarījuma cīņā
Foto: hrr.co.uk

Pirmo startu Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs aizvadījusi Latvijas airēšanas jauktā komanda Žanna Čveckovska un Edgars Pupels, kuri piektdien TA klasē palika pēdējie sestie savā braucienā un rīt turpinās sacensības gandarījuma cīņā.

Paralimpiskajā airēšanā Latvija piedalās pirmo reizi vēsturē, un debijas reizē mūsējiem Čveckovskai un Pupelam bija jāstartē otrajā braucienā, kas piedzīvoja vecā rekorda krišanu. Lielbritānija duets Lorēna Roulza un Lorenss Vaitlijs distanci veica trīs minūtēs un 52,16 sekundēs, kas ir jauns pasaules labākais rezultāts un jauns paralimpisko spēļu rekords.

Čveckovska un Pupels no uzvarētājiem atpalika teju 45 sekundes, paliekot pēdējā sestajā vietā savā braucienā. Tas gan nenozīmē, ka kauja beigusies - rītdien mūsējie par vietu A finālā aizvadīs gandarījuma cīņu. Katra brauciena divi ātrākie dueti nodrošinās vietu A finālā, pārējos gaidīs B fināla sacensības.

Lai gan paralimpiskā airēšana Latvijā ienākusi salīdzinoši nesen, ar Latvijas Airēšanas federācijas ģenerālsekretāres Maritas Šteinbergas un trenera Alekseja Lavrenova palīdzību, komanda no Latvijas īsā laikā sasniedza negaidīti augstus rezultātus. Pirmo reizi piedaloties Pasaules čempionātā Portugālē, paralimpiskie airētāji ierindojās 7.vietā, aiz sevis atstājot virkni pieredzējušu valstu pārstāvjus.

Paralimpiskās spēles 2016

TA airēšana, 2. brauciens

VAirētājiValstsRezultāts
1.L.Roulza/L.VaitlijsLielbritānija3:52.16 WB PB
2.Š.Liu/T.FejaĶīna+2.54
3.J.Kojuda/I.KiričenkoUkraina+8.89
4.G.Beliss/K.RosaAustrālija+11.09
5.J.Černoja/R.MagnagejsIzraēla+28.46
6.Ž.Čveckovska/E.PupelsLatvija+44.79

Izmantotie resursi:
https://www.paralympic.org/