Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

"Rīgas Kauss 2007" - noslēgums Latvijas Stafešu kausam

Andrejs Siliņš

Nedēļas nogalē, 29. un 30. septembrī, Lielupē notika orientēšanās sacensības "Rīgas Kausi" – sestdien sportisti sacentās garajā distancē, savukārt svētdien klubu komandas sacentās stafetēs, kas bija šī gada pēdējais Latvijas Stafešu Kausa posms.

Sestdien „Rīgas Kausos” garajā distancē startēja 472 sportisti (197 sievietes un 275 vīri), un kā jau ierasti, sākoties mācību gadam, visvairāk dalībnieki bija tieši skolēnu– 12 un 14-gadīgo meiteņu un puišu grupās, kurās vislabāk veicās Anetei Gurtinai no kluba „Auseklis” (S12), Elīnai Svilpei no Madonas (S14), Kārlim Kosmačevam no Ogres (V12) un Valteram Ļubinskim no Ziemeļvidzemes orientēšanās kluba(V14).

Savukārt elites dāmu grupā, kurā bija jāskrien 7,2 km ātrākā bija Aija Skrastiņa no kluba „Briksnis”, bet elites vīru konkurencē 10,4 km distancē uzvaru svinēja Madonas sportists Gints Jubelis.

Svētdien stafešu cīņa bija pēdējais posms Latvijas Stafešu kausā (LStK), un uz starta izgāja 90 komandas dažādās vecuma grupās. Šī klubiem bija pēdējā iespēja mainīt vietu sadalījumu gada kopvērtējumā. Sieviešu elites grupas konkurencē „Rīgas Kausos” uzvarēja kluba „Mona” sportistes – Baiba Ozola, Ieva Puriņa un Māra Knēta, tomēr ar šo uzvaru viņām nepietika, lai gada kopvērtējumā iekļūtu spēcīgāko trijniekā. 2. vietu šoreiz ieguva klubs „Briksnis” – Liene Balode, Sandra Žilko un Aija Skrastiņa, kas arī Stafešu kausā ieguva 2. vietu. Savukārt 3. vietas ieguvējas Ieva Veģere, Iveta Stīpiņa-Brūvere un Lienīte Līce no kluba „Viga” gada kopvērtējumā kļuva par līderēm. LStK 3. vieta „Purva bridējs” komandai.

Elites vīru grupā – 15 komandu konkurencē – visātrākie bija Lietuvas komandas „Sakas” puiši, tomēr viņi startēja ārpus konkurences. No Latvijas komandām visātrākie bija kluba „Ogres” sportisti Kristaps Kaimiņš, Edgars Sparāns un Renārs Roze, kas nostiprināja arī savas līderpozīcijas Latvijas Stafešu kausā. Otrie ātrākie – klubs „Kāpa” – Emīls Ūdris, Gatis Caics un Jānis Peilāns, bet trešie – klubs „Viga” – Ģirts Liniņš, Artis Jansons un Jurģis Krastiņš. Latvijas Stafešu kausa trijnieks – klubi „Ogre”, „Viga” un „Briksnis”.

Informāciju sagatavoja
Latvijas Orientēšanās Federācijas
Preses dienests

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-10-03 01:09, pirms 17 gadiem
Orientēšanās joprojām saglabā populārākā sporta veida godu LV?

     [+] [-]

, 2007-10-03 15:21, pirms 17 gadiem
nu protams ka saglabaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja