Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Grosberga izcīna pārliecinošu uzvaru Baltijas čempionātā, Upītim otrā vieta

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Grosberga izcīna pārliecinošu uzvaru Baltijas čempionātā, Upītim otrā vieta
Abi mūsu medaļnieki pieaugušo grupā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

Vakar Baltijas čempionātā orientēšanās sportā, kas norisinās Lietuvā, garajā distancē 19 dalībnieču vidū ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja Latvijas izlases līdere Sandra Grosberga, kamēr vīriešiem 35 dalībnieku konkurencē Uldis Upītis ieguva otro vietu. Viņi bija vienīgie, kuri no latviešiem pieaugušo grupā tika trijniekā.

Baltijas čempionātā Šauļos par medaļām cīnījās piecu izlašu orientieristi – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Norvēģijas un Baltkrievijas. Sieviešu konkurencē Sandrai Grosbergai izdevās atkārtot 2018.gada panākumu un vēlreiz svinēt uzvaru. Nupat Eiropas čempionātā sprintā 10.vietu izcīnījusī cēsniece neatstāja nekādas cerības pārējām konkurentēm, 10,6km trasi ar 23 kontrolpunktiem vienīgajai veicot ātrā par pusstundu. Sandra distancē pavadīja 1:25:09 un otrās vietas ieguvēju Sandru Paužaiti no Lietuvas apsteidza par septiņām minūtēm., bet vēl trīs minūtes vairāk distancē pavadīja trijnieku noslēgusī mājiniece Judita Traubaite. Otra labākā mūsējo rindās bija sešinieku noslēgusī Laura Puķīte, kura Grosbergai zaudēja 20 minūtes. Vēl desmitniekā no latvietēm atzīmējās Elīza Ozola (9.vieta, +24:25) un Irita Puķīte (10.vieta, +25:14).

Vīriešiem, kur nebija tik lielas atstarpes kā sievietēm, 16,5km trasē ar 29 kontrolpunktiem otro vietu izcīnīja Uldis Upītis, kurš distancē pavadīja 1:42:38 un par nepilnām divām minūtēm piekāpās uzvarētājam Aļgirdam Bartkevičiusam no Lietuvas. Sešiniekā iekļuva vēl divi mūsējie, Mārtiņam Sirmajam iegūstot 5.vietu (+4 min.), bet Artūram Pauliņam noslēdzot sešinieku (+4:57). Pusminūtes robežās un virs astoņām minūtēm aiz uzvarētāja finišēja desmitnieku noslēdzošie trīs Latvijas pārstāvji –Ilgvars Caune (8.vieta), Edgars Bertuks (9.vieta) un Rihards Krūmiņš (10.vieta).

Junioru konkurencē Latvijas pārstāvji neļāva uzvarēt citiem. Emīls Zērnis, kura vecākais brālis Rūdolfs pieaugušo konkurencē ierindojās 12.vietā, par septiņām sekundēm apsteidza lietuvieti Roku Barausku un svinēja uzvaru, kamēr Jēkabs Niklāvs Jonavs nopelnīja trešo vietu. Juniorēm mums sanāca dubultuzvara, jo pārliecinoši pirmā ar trīs minūšu pārsvaru finišēja 2019.gada Eiropas vicečempione jaunietēm Elza Ķuze, bet tik pat stabila otrā vieta sanāca Kristīnei Brunerei. Jaunietēm U18 Laura Berķe sarūpēja vēl vienu uzvaru, tāpat kā Renārs Grasis to paveica U14 grupā.

     [+] [-]

, 2021-05-30 08:51, pirms 3 gadiem
Interesanta titulbilde, kur viņi abi tās savas rokas iebāzuši aiz muguras? Ne vienam, ne otram tās vidukļa otrā pusē vai uz pleca neparādās. Uz dupša?