Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Augusta sākumā Madonā norisināsies Eiropas čempionāts orientēšanās meža darbiniekiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Augusta sākumā Madonā norisināsies Eiropas čempionāts orientēšanās meža darbiniekiem
2018.gada EČ meža darbiniekiem Krimuldā. Foto:EFOL.

Nākamnedēļ, no 2. līdz 5. augustam, meža darbinieki no visas Eiropas pulcēsies Madonā uz 27. Eiropas meža darbinieku orientēšanās sacensībām (European Foresters Orienteering Championship - EFOL).

2020. gadā sacensības uzlikto ierobežojumu dēļ diemžēl nevarēja notikt, taču šogad Grodņā, Baltkrievijā, kur 2019.gadā norisinājās Eiropas čempionāts jauniešiem, tika izlemts nerīkot. Līdz ar to šīs orientēšanās sacensības ir pārceltas uz Madonu, tādējādi Latvijā šis Eiropas čempionāts notiks otro reizi pēdējo četru gadu laikā, jo 2018.gadā EFOL norisinājās paralēli ar pasaules čempionātu Siguldā.

Sacensības norisināsies sprinta distancē Madonas pilsētā (2.augusts), vidējā distance notiks Silmačos, Druvienas pagastā, Gulbenes novadā (3.augusts), bet stafete tiks aizvadīta sporta un atpūtas bāzē "Smeceres sils" (5.augusts). Sacensību programmā iekļautas ne vien sporta sacensības, bet arī kultūras programma un rūpīgi veidotas profesionālās un kultūrvēsturiskās ekskursijas.

Sacensībās var piedalīties meža nozares darbinieki, meža īpašnieki, ar mežu saistīto mācību iestāžu skolotāji, kā arī ģimenes locekļi. Provizoriski gaidām ierodamies ap 10 dalībvalstu pārstāvjus.