Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Jumiķe desmitniekā garajā distancē Eiropas jauniešu orientēšanās čempionātā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jumiķe desmitniekā garajā distancē Eiropas jauniešu orientēšanās čempionātā
Latvijas komanda. Foto: LOF.

Polijā notiekošajā Eiropas čempionātā orientēšanās sportā garajā distancē sekmīgi nostartējuši vairāki Latvijas pārstāvji, labāko rezultātu mūsu izlases rindās sasniedzot Ilzei Jumiķei, kura tika desmitniekā.

Līgo svētku dienās Latvijas jaunie orientieristi startēja Eiropas čempionātā. Pirmajā disciplīnā – garajā distancē – Ilze Jumiķe ar 10. vietu vairāk nekā 90 dalībnieču vidū U18 grupā meitenēm (W18) atzīmējās kā labākā no Latvijas, distanci veicot 1:05:55 un 12 minūtes piekāpjoties uzvarētājai Fejai Hjernei no Zviedrijas. Garajā distancē ļoti labi rezultāti arī Edvardam Zvirgzdiņam un Renāram Grasim M18 grupā, izcīnot attiecīgi 13. un 14. vietu un uzvarētājam Emīlam Omutam no Norvēģijas zaudējot nepilnas piecas un sešas minūtes.

Jaunākajā jauniešu grupā puišiem M16 garajā distancē teicams starts Gustavam Ločmelim, kuram 12. vieta, trasi veicot 53 minūtēs uzvarētājam Ērikam Hecko zaudējot astoņas minūtes. Labs starts arī W16 grupas meitenēm Luīzei Plonei, Laumai Jānelsiņai un Lillijai Bricei - visām vietas trešajā desmitā, Bricei ar 22. vietu esot labākajai, bet turpat ar 24. un 25. vietu atzīmējās Jānelsiņa un Plone.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums