Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Valmieras čempionāts pulcē vairāk kā 400 dalībnieku

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Valmieras čempionāts pulcē vairāk kā 400 dalībnieku
Pirmais trijnieks vīriešiem garajā distancē. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

21. un 22. augustā Valmieras pusē norisinājās orientēšanās kluba "ZVOC-VBSS" rīkotais Valmieras čempionāts, kas reizē bija arī sezonas 12. Latvijas kausa posms un trešais Latvijas sprinta kausa posms. Garajā distancē uzvaras Aināram Drozdam (Meridiāns/CPSS/Pārgauja) un Laurai Savickai (Azimuts OK-Sm BJSS), bet Valmieras sprintā Gajam Sabo Baram (Mežmalas/Madona) un vēlreiz Savickai.

Valmieras čempionāts pēc pārtraukuma atgriezās Latvijas kausa ieskaitē un šoreiz arī citādākā formātā. Iepriekš abas sacensību dienas norisinājās mežā kā vidējā un garā distance, bet šoreiz garajai distancei sekoja sprinta sacensības Valmieras pilsētā.

Vīru elitē A. Drozds izcīnīja pārliecinošu uzvaru, 13,4km garo distanci veicot stundā 22 minūtēs 44 sekundēs, otrās vietas ieguvēju Jāni Krūmiņu (Briksnis SK) apsteidzot par četrām minūtēm 23 sekundēm. Trešā vieta, vairāk kā 12 minūtes aiz uzvarētāja, Andrim Gailim (Auseklis IK).

"Kā lielāko konkurentu redzēju Jāni Krūmiņu. Jānis startēja 3min pirms manis. Sapratu, ka jāmēģina noķert, bet biju pārsteigts, ka panācu Jāni jau pie 2kp. Pieļauju domu, ka biju izvēlējies labāku garā etapa variantu! Distance bija ātra, ar daudz ceļa variantiem, fiziski jutos labi, kas ļāva ātri paskriet. Daudz āķīšu bija pie pašiem kontrolpunktiem. Lielāko distances daļu ar Jāni skrējām pamīšus viens otru pārbaudot ar dažādiem etapu variantiem. Es neesmu no tiem orientieristiem, kas skrien no muguras, vienmēr cenšos pats orientēties! Jānis uz distances beigām pieļāva vairākas mazas kļūdas, kas ļāva atrauties un iegūt vēl lielāku pārsvaru. Pats distancē kļūdās atstāju ap divām minūtēm," komentē A. Drozds.

Dāmu elitē L. Savicka bija vairāk kā sešas minūtes ātrāka kā vienīgā konkurente Liene Tamuža (Ozons). 8,6km garo distanci uzvarētāja veica stundā 23 minūtēs 27 sekundēs. "Ņemot vērā nelielo dalībnieču skaitu grupā, Valmieras čempionāta mērķis bija mierīgi, bez lielām kļūdām veikt gan garo, gan sprinta distanci. Lai gan garās distances man lielākoties nepadodas, šoreiz distances plānojums ļāva uz pirmajiem punktiem mazliet "ieskrieties" kartē. Distances otrajā pusē vairāk pieļāvu arī lielākas un mazākas kļūdas neuzmanības dēļ. Kopumā abu dienu distances bija baudāmas. Priecēja arī, ka tomēr nebiju vienīgā, kas startēja elites grupā šajās sacensībās," tā L. Savicka.

Svētdien sprinta sacensībās sezonas otro uzvaru Latvijas sprinta kausā izcīnīja Gajs Sabo Bars, par 45 sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju Jāni Bauni (Madonas BJSS/OK Arona), bet 54 sekundes ilgāk distancē pavadīja trešās vietas ieguvējs Andris Gailis (Auseklis IK). Dāmu elitē L. Savicka bija 23 sekundes ātrāka par otrās vietas ieguvēju Artu Martinsoni (Meridiāns/CPSS/Pārgauja) un minūti 17 sekundes ātrāka par trešās vietas ieguvēju Zandu Stabiņu (Azimuts OK-Sm BJSS).

Latvijas sprinta kauss jau šo sestdien, 28. augustā, noslēgsies ar Lieldienu balvas sacensībām Mežciemā, bet svētdien notiks ikgadējās Latvijas klubu stafetes. Nākamais latvijas kausa posms būs reizē arī Latvijas čempionāts vidējā distancē, kam sekos arī stafete.