Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Puķīte izcīnījusi divas zelta medaļas pasaules veterānu čempionātā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Puķīte izcīnījusi divas zelta medaļas pasaules veterānu čempionātā
I.Puķīte uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas orientēšanā federācija.

No 7. līdz 13. augustam Ungārijā norisinājās Pasaules veterānu čempionāts orientēšanās sportā, kur piedalījās arī vairāki Latvijas orientieristi. Lieliski rezultāti čempionātā orientēšanās kluba "Kāpa" pārstāvei Iritai Puķītei, izcīnot divas zelta godalgas.

Irita Puķīte bija labākā savā vecuma grupā W45 sprinta distancē. To pašu viņa atkārtoja arī vidējā distancē. Čempionāta noslēgumā garajā distancē Puķīte ieguva 4. vietu.

I. Puķīte, kura šogad pārstāvēja arī Latvijas pieaugušo izlasi gan Pasaules, gan Eiropas čempionātos atzīst, ka pieļāvusi kļūdas visos startos, taču zinājusi, ka var cīnīties par uzvaru:"Ungāri šajos apstākļos ir sarīkojuši lieliskas sacensības un tiešām ir prieks skriet organizatoru piedāvātajos apvidos. Abiem startiem kvalificējos ar labu rezultātu, tāpēc jutos pārliecināta, ka varu cīnīties par uzvaru finālos. Patīkami pārsteidza sprinta fināls - gan interesantā vecpilsēta, gan distances plānojums, kurš bija pietiekami tehnisks. Izbaudīju šo skrējienu, veicot to stabili, pieļaujot vien nelielu kļūdu ceļa izvēlē. Vidējās distances apvidus ir latviešiem diezgan neierasts, lielāko daļu kartes aizņem atklātas un pusatklātas teritorijas ar asiem necaurejamiem krūmiem, kas bija jāņem vērā izveloties ceļu variantus. Atklātajās vietās skrienamība bija ļoti laba, savukārt mežā ātrumu samazināja asie krūmi. Skriešanu apgrūtināja ļoti karstie laika apstākļi - virs 30°C. Startēju pēdējā pēc kvalifikācijas rezultātiem. Distancē pieļāvu vienu lielu kļūdu ~4min uz 4KP. Laika ziņā šī kļūda izvērtās tik liela, jo lauzos cauri asajiem krūmiem, kā rezultātā vēl pamatīgi saskrāpējos. Pēc pieļautās kļūdas šķita, ka uzvara nebūs iespējama, bet turpināju cīnīties un, veicot stabilu un ļoti ātru skrējienu, noķēru visas savas konkurentes, kas rezultātā deva uzvaru. Esmu priecīga."

Sprinta distancē augstā 4. vieta "Ozons" kluba biedram Rodrigo Slaviņam M80 grupā. Vidējā un garajā distancē 10. vieta Kasparam Čerjakam M50 grupā, un vidējā distancē 8. vieta Mārtiņam Godiņam M45 grupā.