Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Latvijas orientieristiem EČ neizdodas kvalificēties ceturtdaļfinālam "knock out" sprintā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas orientieristiem EČ neizdodas kvalificēties ceturtdaļfinālam "knock out" sprintā
Latvijas izlase EČ orientēšanās sprintā. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Vakar Eiropas čempionātā orientēšanās sprinta disciplīnās, kas norisinās Šveicē, izslēgšanas jeb “knock out” sprinta kvalifikāciju nepārvarēja un izslēgšanas kārtām nekvalificējās neviens no Latvijas izlases dalībniekiem.

Pēc ceturtdien aizvadītās jauktās stafetes, kur Latvija ar Sandru Grosbergu, Andri Jubeli, Jāni Tamužu un Iritu Puķīti sastāvā 21 komandas konkurencē ieguva 14.vietu, vakar Eiropas čempionāts orientēšanās sprinta disciplīnās turpinājās ar "knock-out" sprintu, kas norisinājās pirmo reizi Eiropas čempionātos. Sacensības sastāv no četrām kārtām. Kvalifikācija, kas bija tādi pati kā parastajā sprintā, startēja visi pieteiktie dalībnieki, kas bija sadalīti trīs starta grupās gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. 12 labākie no katras grupas kvalificējās ceturtdaļfinālam, kur kopā katra dzimuma konkurencē iekļuva 36 orientieristi.

Uz starta izgāja visi deviņi uz Eiropas čempionātu aizbraukušie Latvijas pārstāvji, sieviešu konkurencē katrā grupā bija viena, bet vīriešiem – divi mūsu sportisti. Galvenā mūsu cerība sieviešu konkurencē Sandra Grosberga, kas jauktajā stafetē pirmo posmu pabeidza piektajā vietā, startēja otrajā grupā un 35 dalībnieču vidū uzrādīja 18.laiku – 12:54 (+1:08), līdz 12.vietai, kas garantētu vietu ceturtdaļfinālā, pietrūka 23 sekunžu. Divdesmitniekā savā grupā iekļuva arī mūsu jaunākā pārstāve – vispusīgā Kristīne Brunere. Vieno no vadošajām juniorēm arī distanču slēpošanā pirmajā grupā apsteidza 15 konkurentes un ieņēma apaļo 20.vietu (13:10; +1:36), līdz kvalifikācijas pārvarēšanai jeb 12.vietai pietrūkstot 28 sekundēm. Tikmēr veiksme šoreiz nebija Iritas Puķītes sabiedrotā, kura trešajā grupā finišēja 32.vietā (15:07; (+3:43).

Vīriešiem vistuvāk gan vietas, gan arī laika ziņā kvalifikācijas pārvarēšanai un tikšanai ceturtdaļfinālā bija Andris Jubelis, kurš pirmajā grupā 40 dalībnieku vidū apsteidza pusi un ieņēma 21.vietu (11:27; +0:59), no 12.vietas šķirot 19 sekundēm. 21 sekundi distancē vairāk pavadīja jauniņais Uldis Upītis, kuram pirmajā grupā 30.vieta (+1:20). Otrajā grupā nevienam no mūsu abiem pārstāvjiem neizdevās sasniegt trīsdesmitnieku, Jānim Tamužam paliekot tūdaļ aiz 31.vietā (11:58; +1:28), bet Endijam Titomeram finišējot 36.vietā (+2:16). Pēdējā mūsu cerība palika uz trešo grupu un Artūru Pauliņu, kurš līdzīgi kā Jubelis savā grupā bija tuvu divdesmitniekam – 23.vieta (11:47; +1:10), līdz 12.vietai pietrūkstot 37 sekundēm. Par Artūru 11 gadus jaunākais Fricis Spektors distancē pavadīja vairāk nekā minūti ilgāk un ieņēma 32.vietu (+2:22).

Līdz ar to šodien “knock out” jeb izslēgšanas kārtās ar jauno sistēmu mūsējos neredzēsim.

     [+] [-]

, 2021-05-15 15:11, pirms 3 gadiem
Puķīte taču ir mammas vecumā visiem pārējiem, bet joprojām skaitās ātrā un perspektīvā? Vai arī pati apmaksā savu vietu izlasē?
Vai tiešām nevarēja kādu jauno paņemt, pieredzi smelties, vai arī tām visam sesijas un izlaiduma eksāmeni?