Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Visu laiku lielākā Latvijas komanda dalībai pasaules čempionātā orientēšanās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Visu laiku lielākā Latvijas komanda dalībai pasaules čempionātā orientēšanās
Foto: Latvijas orientēšnās federācija.

Kļuvis zināms Latvijas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā orientēšanās sportā, kas no 3. līdz 9. jūlijam norisināsies Čehijā. Latvijas komandā ir iekļauti 11 orientieristi - 6 vīrieši un 5 sievietes.

Latvijas izlase uz Čehiju dosies 11 sportistu sastāvā jeb ar visu laiku lielāko komandu, kas piedalījusies pasaules čempionātos. Sastāvs pēc dzimumiem ir sadalīts vienmērīgi, jo vīriešu konkurencē mūsu valsti pārstāvēs seši orientieristi – Edgars Bertuks, Artūrs Pauliņš, Mārtiņš Sirmais, Rūdolfs Zērnis, Uldis Upītis, Andris Jubelis, bet dāmu konkurencē startēs tikai par vienu mazāk jeb piecas mūsu dalībnieces – Sandra Grosberga, Inga Dambe, Līga Valdmane, Irita Puķīte, Elza Ķuze. Rezervē ir iekļauti Rihards Krūmiņš un Signe Sirmā.

Meža stafešu komandu sastāvi vēl nav nosaukti un tiks izlemti čempionāta laikā.
Sākotnēji šis bija plānots kā čempionāts tikai meža distancēs, taču pagājušajā gadā nenotikušo sacensību dēļ programmai ir pievienots arī sprints un sprinta stafete.

Pirms mēneša Šveicē norisinājās Eiropas čempionāts sprintā, kur labāko rezultātu sasniedza Sandra Grosberga, kura pēdējās čempionāta dienā klasiskajā sprintā izcīnīja 10.vietu.

     [+] [-]

, 2021-06-14 16:01, pirms 3 gadiem
Par vīriem itkā lielu iebildumu nav, bet kāpēc dāmām Signe ir rezervē? Satraumējusies? Jo distances skriešanas ātruma ziņā viņa varētu būt otrā pēc Sandras, turklāt tādā vecumā, kad ir perspektīva.
Vai tomēr LOF maksimāli 40-tās vietas pirmspensijas vecuma skrējējām ir svarīgākas par iespējams 20-to, gan iespējams 90-to vietu jaunajām sportistēm, kās Elza un Signe?