Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Pieci latvieši kvalificējušies finālam vidējā distancē pasaules čempionātā orientēšanās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vakar, 12. jūlijā, Šveices pilsētā Lāksā sākās pasaules čempionāts orientēšanās sportā. Pirmajā dienā norisinājās vidējās distances kvalifikācija, ko pārvarēja pieci no sešiem startējušajiem Latvijas sportistiem, tiekot finālā, kur sacentīsies 45 labākie katrā dzimumā. Tas ir lielisks sniegums Latvijas orientieristu izpildījumā.

Šveicē ieradušies 305 sportisti no 44 valstīm, lai noskaidrotu pasaulē labākos orientieristus šogad meža distancēs. Lai cīnītos par augstiem rezultātiem uz Šveici ir devušies astoņi Latvijas elites izlases sportisti. Sievietēm - Sandra Grosberga, Inga Dambe, Elza Ķuze un Leonarda Baltiņa, kura vēl tik tikko skrēja pasaules junioru čempionātā Rumānijā, bet vīriešiem - Rūdolfs Zērnis, Uldis Upītis, Ilgvars Caune, Matīss Saulīte, kurš, tāpat kā Leonarda, tikko skrēja junioru čempionātā. Lai palīdzētu Latvijas izlasei sasniegt lieliskus rezultātus, kopā ar komandu ir arī izlases treneris Davids Stefanski un fizioterapeits Kristers Ozols.

Vakar čempionāts sākās ar kvalifikāciju vidējā distancē. Vīriešiem sacentās 123, bet sievietēm 105 dalībnieces. Gan vīriešiem, gan sievietēm visi dalībnieki bija proporcionāli sadalīti trijās grupās (vīriešiem pa 42 un 41, bet sievietēm pa 35 katrā), no katras piecpadsmit labākajiem kvalificējoties finālam. Līdz ar to gan vīriešiem, gan sievietēm finālā vidējā distancē iekļuva 45 labākie orientieristi.

Starp 45 finālistiem sieviešu konkurencē iekļuva visas trīs startējušās latvietes - Sandra Grosberga, Elza Ķuze un Leonarda Baltiņa, kuras savās grupās ieņēma attiecīgi 9., 14. un 15. vietu. Elzai un Sandrai pēc laika sanāca diezgan droši tikt piecpadsmitniekā, bet Leonarda 16. vietā palikušo igaunieti Anniku Rihmu apsteidza par 4 sekundēm.

Vīriešiem Rūdolfs Zērnis un Uldis Upītis ar 5. un 7. rezultātu savos priekšskrējienos arī pārliecinoši kvalificējās finālam, bet Matīss Saulīte, kurš pirms dažām dienām junioriem izcīnīja 13. vietu garajā distancē 174 dalībnieku vidū pasaules čempionātā Rumānijā, uzrādīja 24. laiku, līdz piecpadsmitniekam pietrūkstot nepilnām trim minūtēm.

Vidējās distances fināls norisināsies rīt, bet šodien ir garā distance.