Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Latvijas orientieristi kvalificējas finālam vidējā distancē

Jānis Pārums

Latvijas orientieristi kvalificējas finālam vidējā distancē
Edgars Bertuks
Foto: Latvijas Orientēšanās federācija

Pasaules čempionātā orientēšanās sportā, kurš norisinās Somijā, veiksmīgi kvalifikācijas sacensības aizvadījuši Latvijas orientieristi, kuri ar labiem rezultātiem spēja kvalificēties finālsacensībām.

Inga Dambe savā kvalifikācijas grupā uzrādīja labāko rezultātu (29:06), bet pēc starta norādīja, ka trase bijusi diezgan sarežģīta un finālā daudz ko izšķirs nianses. Laurai Vīķei ar 11.rezultātu (35:35) savā grupā arī bija pietiekami, lai nodrošinātu vietu finālā.

Vīriešiem pasaules čempionāta bronzas medaļnieks garajā distancē Edgars Bertuks savā grupā uzrādīja trešo labāko laiku (27:48), bet Mārtiņš Sirmais šajā pašā grupā bija astotais (29:47). Abi nodrošināja vietu finālsacensībās. Finālā tika arī Kalvis Mihailovs, kurš triumfēja savā grupā (27:37). Andrim Jubelim (32:06) 19.vieta A kvalifikācijas grupā, kas diemžēl nedeva vietu finālā.

Fināls vidējā distancē, kas ir 4.1 kilometru gara, notiks piektdien, kad par medaļām sacentīsies kā kungi, tā dāmas. Kungi finālu sāks plkst. 13:10, savukārt dāmām finālsacensības sāksies plkst. 15:05.

Izmantotie resursi:
Orientēšanās sports | Latvijas Orientēšanās...
WOC 2013 - Torstai 11.7.