Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Tuvojas Igaunijas un Latvijas Orientēšanās līgas noslēgums

Jānis Celmiņš

10. – 11. septembrī Grīviņos, Priekuļu novadā norisināsies priekšpēdējā, 11. Igaunijas un Latvijas Orientēšanās līgas sacensību kārta – Valmieras čempionāts, šoreiz FootO disciplīnā. Sacensību rīkotājs sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju orientēšanās klubs „Ziemeļvidzemes orientēšanās centrs”. Sestdien, 10. augustā sacensības vidējā distancē, bet svētdien, 11. septembrī starts garajā distancē ar iedzīšanu.

Igaunijas - Latvijas Orientēšanās līga (turpmāk – līga) ir Latvijas un Igaunijas Orientēšanas federāciju sadarbības rezultātā izveidots jauns, starptautisks orientēšanās sacensību seriāls. Sacensību ietvaros starti vairākās disciplīnās: orientēšanās ar slēpēm, ar velo un orientēšanās, kad distance veicama kājām jeb FootO. Līgas sacensību uzvarētājus nosaka pēc kopvērtējuma katrā no disciplīnām atsevišķi.

Līdz šim norisinājušās divas sacensību kārtas orientēšanās ar slēpēm disciplīnā, divas velo orientēšanās kārtas un sešas FootO kārtas. Pēc sešām FootO sacensību kārtām elites grupā līderos Igaunijas sportisti no Veru orientēšanās kluba: sieviešu grupā Eleri Hirv, vīriešu – Timo Sild. Sezonas pēdējās sacensības un FootO disciplīnas uzvarētāji tiks noteikti pēc pēdējās sacensību kārtas - 24.-25. septembrī Igaunijā, Veru apgabalā.

Vairāk informācijas par līgu lof.lv

Līga izveidota projekta „Est-O-Lat league” ietvaros, kura galvenais mērķis ir atjaunot orientēšanās sporta tradīcijas un nodrošināt sporta veida ilgtspēju Igaunijas – Latvijas pierobežā, izveidojot Igaunijas – Latvijas Orientēšanās līgu. Latvijas Orientēšanās federācija projektu īsteno kopā ar Igaunijas Orientēšanās federāciju. Projekta ilgums 24 mēneši, tā aktivitātēs abās kaimiņvalstīs turpināsies līdz 2012. gada vasarai.

Papildus līgas sacensībām projekta ietvaros jauno un esošo orientēšanās karšu zīmētāju apmācība, orientēšanās dienas Ziemeļlatvijas un Dienvidigaunijas skolās, iepazīstinot skolēnus ar orientēšanās pamatiem, arī apmācību semināri ziemas orientēšanās sacensību rīkotājiem Latvijā un taku orientēšanās sacensību rīkotājiem Igaunijā.

Informāciju sagatavoja:
Kontaktinformācija:
Ilze Ārniece
Projekta koordinatore Latvijā