Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Noskaidros Rīgas čempionus orientēšanās sportā

Jānis Pārums

Noskaidros Rīgas čempionus orientēšanās sportā
Foto: LOF

Šajā nedēļas nogalē, 12. un 13 maijā Vecumnieku novadā un Baldones rajonā notiks Rīgas čempionāts orientēšanā sportā, kur 437 sportisti sacentīsies garajā distancē pirmajā dienā un 100 komandas trīs etapu stafetēs otrajā sacensību dienā.

Sacensības organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvalde sadarbībā ar OK “Ozons” un Latvijas Orientēšanās Federāciju. Rīgas Čempionāts būs 5. Latvijas Kausa un 2. Latvijas stafešu kausa posms. Rīgas Čempionāta ietvaros notiks arī Latvijas Universiāde, kur tiks noskaidroti spēcīgākie orientieristi starp studentiem saīsinātajā garājā distancē.

Pirmajā stafešu kausa posmā sieviešu elitē uzvarēja OK “Meridiāns” komanda, bet vīriešiem - OK “Ozons”, šīs komandas būs favorīti arī šoreiz. Uz spēcīgāko studentu tituliem kā galvenie favorīti jānosauc Andris Kivlenieks, Jānis Kūms vīriešu grupā un Elīna Kārkliņa un vieda Lūsa sievietēm. Rīgas Čempionāta elites grupās Jānis Krūmiņš un Kristīne Kokina būs galvenie pretendenti uz uzvarām.

Nedēļā pēc Rīgas Čempionāta Zviedrijā notiks Eiropas Čempionāts, bet nākamais LK posms, kas notiks 20.maijā, būs Mazā Balva Smiltenes novadā.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs, LOF preses dienests.