Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Orientieriste Grosberga Eiropas čempionātā apstājas izslēgšanas sprinta pusfinālā

Agris Suveizda

Orientieriste Grosberga Eiropas čempionātā apstājas izslēgšanas sprinta pusfinālā
Sandra Grosberga. Foto: International Orienteering Federation

LETA. Latvijas sportiste Sandra Grosberga svētdien Itālijā Eiropas čempionātā orientēšanās sportā apstājās pusfinālā "knock-out" sprintā jeb sprinta sacensībās pēc izslēgšanas principa.

Kvalifikācijā Grosberga bija sestā vienā no trīs atlases grupām un nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā, kurā savā skrējienā izcīnīja uzvaru, iekļūstot starp 18 pusfinālistēm.

Trešajā pusfinālā sešām sportistēm cīnoties par divām ceļazīmēm uz finālu, Grosberga finišēja piektā 6,4 sekundes aiz labāko divnieka.

Pārējie pašmāju orientieristi šajā čempionātā - Elza Ķuze, Signe Sirmā, Laura Puķīte, Anna Freimane, Rūdolfs Zērnis, Andris Jubelis, Fricis Spektors un Valters Reneslācis - nepārvarēja kvalifikāciju. Jau ziņots, ka sprintā kā vienīgā no latviešiem finālu sasniedza Grosberga, kura izcīnīja septīto vietu, bet stafetē latvieši finišēja 13.pozīcijā. Latvijas izlases treneris ir Dāvids Stefanskis.

Veronas apkārtnē notiekošais Eiropas čempionāts ir arī šī gada Pasaules kausa trešais posms.

Izmantotie resursi:
LETA