Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Jauni čempioni vidējā distancē orientēšanās sportā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jauni čempioni vidējā distancē orientēšanās sportā
Pirmais sešinieks sievietēm. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Teju 700 dalībnieku kuplā skaitā 4. un 5. septembrī Ērgļos aizvadīts 2021. gada Latvijas čempionāts vidējā distancē. Elites grupās par čempioniem individuāli kļuva Līga Valdmane (ZVOC-VBSS) un Mārtiņš Sirmais (Turun Metsankavijat),

Vīru elitē vidējā distancē uz starta stājās 32 dalībnieki, kuru vidū bija gandrīz visi Latvijas spēcīgākie orientieristi. Traumas dēļ čempionātā nepiedalījās vienīgi Artūrs Pauliņš. Analizējot grafikus, ir skaidrs, ka bez kļūdām neiztika neviens no medaļu ieguvējiem. Līdz pat sestajam punktam pārliecinošā vadībā bija pagājušā gada čempions Rūdolfs Zērnis (Saldus OK), kurš distances turpinājumā pieļāva vairākas kļūdas un finišā atkāpās uz bronzas pozīciju. Cīņā par zeltu iesaistījās arī Edgars Bertuks (Alūksne OK), kurš distances sākumā bija priekšā M. Sirmajam, taču pēc kļūdām distances vidusdaļā atkāpās uz otro vietu finišā. Medaļu cienīgu ātrumu rādīja arī Ilgvars Caune (Azimuts OK-Sm BJSS), Uldis Upītis (Kāpa OK) un Rihards Krūmiņš (Alnis OK), taču visi pieļāva pārāk lielas kļūdas, lai spētu konkurēt. M. Sirmajam šī ir pirmā uzvara LČ vidējā distancē kopš 2014. gada.

Dāmu elitē divdesmit dalībnieču vidū veselības problēmu dēļ šoreiz nebija Sandra Grosberga, kura šajā distancē uzvarējusi iepriekšējos trīs gadus pēc kārtas. Čempionei L. Valdmanei nopietnu konkurenci sastādīja tikai Signe Sirmā (Alnis OK-JNSC), kura devītajā kontrolpunktā atzīmējās ar sekundi labāku laiku, taču distances beigas veica krietni sliktāk un pat atkāpās uz trešo vietu, taču finišā sudrabs. Trīs sekundes vairāk distancē pavadīja Laura Vīķe (Kāpa OK), kurai bronza.

"Esmu priecīga par izcīnīto pirmo vietu Latvijas čempionātā vidējā distancē, bet ne ļoti, jo parasti, kad uzvaru, tad Sandra nestartē. Ko es varu teikt, distanci veicu ātri, centos, bet grūtības sagādāja kontrolpunktu atrašana, jo reizēm dabā neredzēju to, ko biju iztēlojusies kartē. Veiksmīgāk gāja otrā distances daļā, kad bija arī skrienamāks apvidus un tur arī ieguvu pārsvaru," komentē L. Valdmane.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums