Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Saldus uzņems Latvijas čempionātu sprintā un sprinta stafetē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pirmās 2021. gada Latvijas čempionātu medaļas orientēšanās sportā šajā nedēļas nogalē, 17. un 18. jūlijā, tiks sadalītas Saldū, kur norisināsies Latvijas čempionāts sprintā un sprinta stafetē.

Sprints notiks pašā Saldus pilsētas centrā, kur dalībniekus sagaida klasiskā Latvijai raksturīgā jaukta tipa apbūve. Savukārt sprinta stafete norisināsies Kalnsētas parka daļā, kur neregulārs ielu tīkls un parka zona mīsies ar upes gravām.

Elites grupās kā ierasts uz starta stāsies virkne Latvijas izlases sportistu. Vīru elitē savu pagājušā gada čempiona titulu centīsies aizstāvēt Andris Jubelis (Mežmalas/Madona), kuram konkurenci sastādīs Artūrs Pauliņš, Endijs Titomers, Rihards Krūmiņš, Renārs Roze un citi. Savukārt dāmu elitē individuālajā sprintā uz starta neredzēsim Sandru Grosbergu (Meridiāns/CPSS/Pārgauja), kura ir četrkārtēja čempione šajā distancē, un cīņa par medaļām solās būt īpaši aizraujoša.

Sprinta stafetē par favorītiem cīņā par zeltu kā ierasts uzskatāmas OK Kāpa un Ozons komandas, taču viņiem spēcīgu konkurenci sastādīs arī Alnis OK, Meridiāns, Mežmalas/Madona.