Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti uzvarētāji "Kāpas 3 dienas" orientēšanās sacensībās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti uzvarētāji "Kāpas 3 dienas" orientēšanās sacensībās
Godalgoto vietu eiguvēji pirmajā dienā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

Noslēgušās prestižās starptautiskās orientēšanās sacensības Latvijā “Kāpas 3 dienas”, kas šogad norisinājās Irbenes apkārtnē, pulcējot ap 1500 orientieristus no vairākām valstīm.

Uzvaru vīru elites grupas kopvērtējumā svinēja Uldis Upītis, kam sekoja Jānis Tamužs un Edgars Bertuks. Upītis bija labākais pirmajā dienā un trešajā dienā, kamēr Bertukam izdevās iegūt pirmo vietu otrajā sacensību dienā. Pirmajās divās dienās trešais bija Matīss Saulīte, bet 12.vieta pēdējā dienā garajā distancē vienam no vadošajiem junioriem neļāva noturēties trijniekā, uz ko pakāpās garajā distancē otro rezultātu uzrādījušais Jānis Tamužs, kurš bija tikko atgriezies no pasaules čempionāta Dānijā.

Dāmu elites grupā pārliecinoša uzvara Sandrai Grosbergai, otrajā vietā ierindojās Aija Skrastiņa, trešajā - Sandra Paužaite no Lietuvas, kurai tikai nedaudz piekāpās Irita Puķīte, kura bija trešā pēdējā dienā. Grosberga apliecināja favorītes statusu un bija labākā visas trīs dienas. Tikmēr Skrastiņai noslēdzošajos divos startos otrā vieta, bet septītajā vietā viņa ierindojās pirmā dienā, kad otro labāko laiku uzrādīja Laura Vīķe.

Nākamgad “Kāpas 3 dienas” norisināsies Rojas apkārtnē.