Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Orientieristam Titomeram 39. vieta pasaules čempionāta sprintā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Orientieristam Titomeram 39. vieta pasaules čempionāta sprintā
Endijs Titomers. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija

LETA. Latvijas orientēšanās sporta izlases pārstāvis Endijs Titomers ceturtdien Dānijā ieņēma 39. vietu pasaules čempionāta sprintā.

Finālā sportisti veica 4,3 kilometrus Vejles ielās, piestājot pie 22 kontrolpunktiem. Uzvaru svinēja norvēģis Kaspers Hārlems Fossers, kurš finišēja 13 minūtēs un 56 sekundēs, 16 sekundes zaudēja zviedrs Gustavs Bergmans, bet vēl astoņas sekundes lēnāks bija beļģis Janniks Mišels.

Titomers ar divu minūšu un 20 sekunžu deficītu bija 39. vietā 46 finālistu konkurencē. Viņš bija vienīgais Latvijas pārstāvis, kurš sasniedza finālu.

Pasaules čempionāts Dānijā bija paredzēts jau 2020. gada vasarā, taču Covid-19 pandēmijas dēļ tika pārcelts.

Šis bija vēsturē pirmais pasaules čempionāts, kurā orientieristi sacentās tikai sprinta distancēs. Latvijas izlases sastāvā bija Andris Jubelis, Endijs Titomers, Jānis Tamužs, Sandra Grosberga, Signe Sirmā un Anna Eleonora Freimane.

     [+] [-]

, 2022-07-02 11:23, pirms 2 gadiem
Iespaidīgi ātrs sprints. Nepilnās 14min noskrien 4.3km. Šķiet, ka sprintā to mēra nevis pēc "gaisa līnijas", bet optimālā orientēšanās ceļa. Bet tik un tā sportisti to veic orientējoties, kļūdoties un ne vienmēr izvēloties optimālo variantu. Kā arī tajā pašā dienā jau ir noskrieta kvalifikācija. Šķiet, ka Titiomeram labi rezultāts jau vien bija kvalificēšanās. Žēl par Grosbergas neveiksmi kvalifikācijā.

https://eventor.orienteering.org/Do...