Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Juniori ceļā uz Pasaules Junioru čempionātu Dānijā

Juniori ceļā uz Pasaules Junioru čempionātu Dānijā
Raivo Kivlenieks distancē

Šī gada Pasaules Junioru čempionātā (JWOC) orientēšanās sportā Dānijā mūsu junioru izlase startēs astoņu sportistu sastāvā. Sacensībās, kas no 4. līdz 11.jūlijam norisināsies Aalborgā, skries astoņi mūsējie – Raivo Kilvenieks, Andris Kivlenieks, Didzis Vīksne un Jānis Tamužs, kā arī Marita Freimane, Madara Freimane, Ieva Brice un Beāta Zaļaiskalna.

Lielākā daļa junioru uz sacensībām ceļā dosies šo svētdien, lai tajā pašā dienā piedalītos treniņdistancē, bet Beāta un Madara, kas šobrīd pārstāv arī Latvijas jauniešu izlasi Eiropas jauniešu čempionātā (EYOC), uz Dāniju dosies taisnā ceļā no EYOC Spānijā – tādējādi viņas izlaidīs sprinta distanci.

Kā atzīst abi junioru izlases treneri – Iveta Holcmane un Edgars Bernāns, sākotnēji milzīgas cerības tika liktas uz vīriešu izlases sastāvu. Tomēr, diemžēl pēc gūtās traumas Jukolas stafetēs, izskatās, ka līdz šim izcilais Raivo Kivlenieka sniegums čempionātā varētu nebūt tāds, kā bija cerēts – šobrīd pat īsti nav zināms, cik čempionāta distancēs Raivo ar savu savainoto kāju būs spējīgs startēt. Kā komentē pats Raivo, „Šobrīd es nevaru paskriet vispār un tas nozīmē, ka, pat ja es uz sacensību laiku varēšu skriet, uz augstiem rezultātiem man diemžēl necerēt.”

„Manā skatījumā no vīriešu junioru grupas visspēcīgākie ir brāļi Kivlenieki, taču mani ļoti satrauc, ka Raivo ir guvis kājas savainojumu un, iespējams, ka tas izjauks ne tikai viņa paša plānotos mērķus, bet arī stafešu komandas plānus. Runājot par meitenēm, patīkami pārsteidza Beāta un Madara, kas junioru izlasē iekļuvušas no jauniešu grupas. Viņas uz čempionātu trenera Henrija Freimaņa pavadībā dosies pa taisno no Eiropas jauniešu čempionāta un es ceru, ka šī lielā pieredze, ko viņas būs guvušas, būs pozitīva. Ļoti liels potencionāls ir arī Maritai Freimanei, kura jau šobrīd ir Dānijā un, cerams, pie apvidus būs mazliet pieradusi. Arī Ieva Brice, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir ievērojami progresējusi, tomēr gan par puišu, gan meiteņu iespējamajiem rezultātiem čempionātā ir ļoti grūti kaut ko prognozēt. Ceru, ka atlases ir bijušas pareizas un junioru izlasē ir tikuši īstie cilvēki,” komentē Edgars Bernāns.

Pasaules Junioru čempionāts Aalborgas pilsētā Dānijā norisināsies no 4.līdz 11.jūlijam un tajā sacentīsies vairāk kā 300 orientieristi no 36 valstīm, ieskaitot Kanādu, Jaunzēlandi, Honkongu un Dienvidāfrikas Republiku. 5.jūlijā norisināsies sprinta distance, 6.jūlijā sportisti cīnīsies garajā distancē, 8.jūlijā norisināsies vidējās distances kvalifikācijas skrējieni, bet 9.jūlijā- vidējās distances fināls. Čempionāts noslēgsies ar sacensībām stafetēs 10.jūlijā. Kā komentē treneri, sacensību apvidus distancēs solās būt ļoti dažāds – no kāpām un atklātiem laukumiem līdz pat slikti caurskrienamām vietām. Latvijas izlasi Pasaules Junioru čempionātā atbalsta Latvijas Orientēšanās federācija un MULTIPOWER.

Vairāk par čempionātu iespējams uzzināt oficiālajā mājaslapā jwoc2010.dk: Front page Turpat būs iespējams sekot līdzi arī rezultātiem. Turēsim īkšķus par savējiem!

Teksts: Anda Bīriņa

  +3 [+] [-]

, 2010-07-01 16:46, pirms 14 gadiem
Opā kājas savainojums? es dzirdēju, ka iespējams riba lauzta.. bet nu neko - Raivo tik un tā Tu esi ļoti liels spēks LV izlasē!