Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāta orientēšanās sportā garā distancē norisināsies pie Ružas ezera

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas čempionāta orientēšanās sportā garā distancē norisināsies pie Ružas ezera
Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Šogad LČ garajā distancē norisināsies 6. maijā pie Ružas ezera, Dobeles novadā, Īles pagastā. Tas reizē būs arī 2023. gada sezonas devītais Latvijas kausa posms.

Sacensību apvidus kartē dominēs jauktu koku mežs ar dažāda lieluma reljefa formām, dažāda lieluma jaunaudzēm un izcirtumiem. Maksimālā augstumu starpība – 30m, skrienamība no labas līdz pat sliktai.

Distanču priekšnieka Oskara Zērņa komentārs: Klasisks Latvijas orientēšanās apvidus, kurš sastopams Latvijas centrālajā daļā un vairums Kurzemes reģionā. Izteiktas reljefa formas, kuras mainās ar detalizētiem mikrofeljefa rajoniem. Jaukta tipa mežs ar atsevišķiem priežu un egļu rajoniem, kur skrienamība ir ļoti laba. Daļa apvidus skar lapu koku meži ar mainīgu skrienanību. Atsevišķās vietās ir krituši koki, kas ļoti ierobežo pārvietošanās ātrumu. Ņemot vērā, ka sacensības norisināsies pavasarī, tad kopumā skrienamība ir laba un vidēja. Apvidū ir sastopami lielas un mazas purvainas teritorijas ar dažādu skrienamību. Mežā ir veikti mežizstrādes darbi, taču kailcirtes ir maz un lielākā apvidus daļa ir mežaina. Regulārs ceļu un taku tīkls, sacensību rajonā ir ierīkoti meliorācijas grāvju sistēma. Grāvji var būt ar vidēji lielu ūdens līmeni un vietām grūtāk pārvarami. Apvidū ir veikti mežistrādes darbi, kā rezultātā atsevišķās vietās ir iebruktas meža tehnikas pēdas, kuras nav iezīmētas kartē. Mežistrādes rajonos ir cirsti zari, kuri apgrūtina skrienamību.

Latvijas čempionātu rīko Latvijas Orientēšanās federācija sadarbībā ar SIA “O! Latvija” un orientēšanās klubu "OK Saldus". Pasākumu atbalsta Dobeles novads, Dobeles dzirnavnieks, Venden, Maxima un Oshee.