Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Igaunijā noslēdzies pasaules čempionāts orientēšanās ar slēpēm

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Igaunijā noslēdzies pasaules čempionāts orientēšanās ar slēpēm
Jānis Baunis. Foto: LOF

Vakar noslēdzās pasaules čempionāts orientēšanās ar slēpēm, kas visu pagājušo nedēļu norisinājās Tartu reģionā, Igaunijā, un paralēli bija arī pasaules junioru čempionāts un Eiropas jauniešu čempionāts. Eiropas jauniešu čempionātā Latvijai sudraba godalgu stafetē izdevās izcīnīt puišu komandai.

PČ orientēšanās ar slēpēm vidējās distances sacensībās dāmu konkurencē Jūlijai Matvijenko 31. vieta, bet starp vīriem 34. vietu izcīnīja Jānis Baunis. Pasaules meistarsacīkšu jauktajā pāru stafetē Jūlijai Matvijenko un Jānim Baunim 18. vieta.

Eiropas jauniešu čempionāta vidējā distancē atzīstami starti un rezultāti labāko desmitniekā Ritvaram Ļepeškinam un Audrim Odo Vītoliņam, kuri finišēja attiecīgi devītajā un desmitajā vietā. Šo čempionātu Latvijas puišu komanda ar Audri Odo Vītoliņu, Gustavu Staņu un Ritvaru Ļepeškinu sastāvā vakar noslēdza ar sudraba godalgu stafetē, bet meitenes Elīzai Madsena, Elīzai Bremze un Anete Strauta izcīnīja piekto vietu.

Savukārt PČ junioriem labākais rezultāts vidējā distancē, proti, 16. vieta tika Uģim Beķerim, bet meiteņu junioru stafetē Annai Emīlijai Sutai, Aijai Denijai Trēziņai un Žozefīnei Zavjalovai iegūta septītā vieta.

Kā zināms, pasaules čempionātā uz starta stājās 104 sportisti no 17 valstīm, kamēr junioru konkurencē sacentās 66, bet starp jauniešiem 72 jaunie orientieristi. Latviju pārstāvēja 18 sportisti un kopā ar Latvijas komandu bija galvenais treneris Gunārs Ikaunieks, treneri Nauris Neimanis un Nikolajs Grigorjevs, kā arī galvenais slēpju sagatavotājs Pāvels Bričonoks. Nākamais čempionāts plānots pēc diviem gadiem.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/lof.lv