Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Guntars Paste: "Tiesneši ievelk Baltkrieviju ceturtdaļfinālā"

Guntars Paste
Guntars Paste

Guntars Paste: "Tiesneši ievelk Baltkrieviju ceturtdaļfinālā"
Latvijas hokejisti noraugās uz Baltkrievijas, kura iekļuva ceturtdaļfinālā, karogu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēdējā minūtē neieskaitītais Kaspara Daugaviņa vārtu guvums maksāja Latvijas valstsvienībai hokejā trešo neveiksmi 2014. gada pasaules čempionātā - 1:3 pret laukuma saimnieci Baltkrieviju. Arī "Olybet" hokeja eksperts Guntars Paste uzskata, ka Gints Meija nav pārkāpis noteikumus un tiesneši atņēmuši Latvijai punktu, bet Latvijas Hokeja federācijas prezidenta Kirova Lipmana iesniegtais protests nepalīdzēs.

Kaspara Daugaviņa precīzais metiens pēdējā minūtē bija jāieskaita kā pareizi gūti vārti. Pat nav nepieciešams skatīties atkārtojumu: Gints Meija vārtsarga laukuma līniju skāra tikai ar vienu slidu, bija ieņēmis ļoti pareizu pozīciju, bija nostājies tieši pretī vārtsargam. Tiesneši izglāba laukuma saimniekus baltkrievus, aiz ausīm ievelkot pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā.

Tiesneši vienmēr paliek balti un pūkaini. Laukumā esošie tiesneši nepiešķir noraidījumu, bet pēcāk disciplinārā komiteja dod diskvalifikāciju. Tas rāda augsto līmeni. Tiesneši vienmēr cits citu aizstāv, cits citu vilks aiz ausīm. Tieši tādēļ spēlētāji, treneri, komandas vadība vienmēr lūdz, lai arī soģiem būtu soda sankcijas: lai neļauj tiesāt, lai neizmaksā naudu, varbūt vēl kaut ko.

Tiesneši vienmēr paliek balti un pūkaini, kamēr komandas cieš, bet spēlētājiem piešķir diskvalifikācijas. Dānijai atvainojās par pieļautajām kļūdām. Čehija joprojām cīnās par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bet viņiem vienkārši atvainojas. Skaidrs, ka tiesneši un Starptautiskās hokeja federācijas prezidents Renē Fāzels mūk no skandāliem, negrib atzīt kļūdas. Nesmuki. Baltkrievijas līdzjutēji šonakt negulēs, svinēs izlases iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bet latviešiem ir sagandēts garastāvoklis.

Kirovs Lipmans var rakstīt protestu, bet viņā neviens neklausīsies. Pasaules čempionātā, kas norisinājās Slovākijā, Artūrs Kulda iedeva iekšā čehu aizsargam, kurš astoņu vai deviņu smadzeņu satricinājumu dēļ jau pielicis punktu karjerai. Nekā nebija, drīzāk pats pretinieks ar galvu iegāzās apmalē. Lipmans staigāja apkārt un teica, ka "man disciplinārajā komitejā ir draugi, pateikšu". Neviens neklausījās, pakratīja ar galvu un iedeva trīs spēļu diskvalifikāciju. Latvija nav lielā hokeja zeme, kurā klausīsies. Viņiem ir vienalga, - ko nolemj, to piešķir.

Bet neesam vienīgie. Svētdien savainojumu guva Aleksandrs Ovečkins. Uzskatu, ka nekāda pārkāpuma nebija, agrāk tādus noraidījumus nedeva. Laukumā esošie tiesneši rīkojās pareizi, bet pēcāk vācietim nācās samierināties ar vienas spēles diskvalifikāciju. Vai Vladimira Šipačova trīs spēļu diskvalifikācija: soms slido ar zemē nodurtu galvu. Pirmā Rīgas "Dinamo" laikā tādu noraidījumu nebija, tāpēc hokejs bija skatāmāks. Tagad visi skrien kā jātnieki bez galvas. Soms ar nodurtu galvu dodas atvērties, uzskrien Šipačovam, kuram nostrādā aizsargreakcija. Tas viss pasaules čempionātu krāso pelēkos toņos, rada sliktas emocijas.

Skatoties rītdienas mača ar Šveici virzienā, varbūt pat labāk, ka asinis kūsās, varbūt būs vieglāk apspēlēt sāncenšus, jo netaisnīgā iznākuma pret Baltkrieviju dēļ iekšā būs niknums. Ceru, ka izdosies pieveikt šveiciešus un iekļūt ceturtdaļfinālā; pat ja nesanāks, vienalga pasaules čempionāts būs aizvadīts ar pozitīvu zīmi. Galvenais ir rīt uzvarēt, viss ir pašu rokās. (Pēc "Olybet" bukmeikeru domām, favorīti rītdienas cīņā ir Šveices hokejisti, kuru izredzes uz panākumu tiek vērtētas ar koeficientu 2,4 jeb 42%, kamēr latviešiem atvēlēti 40% jeb koeficients 2,5.)

  +8 [+] [-]

, 2014-05-20 00:56, pirms 10 gadiem
Jā, vēl tik eksperta viedokļa trūka...

 +12 [+] [-]

, 2014-05-20 01:00, pirms 10 gadiem
Nu šoreiz gan Pastem piekritīšu - Pat ja rīt neizdosies savākt nepieciešamos punktus uzvarai, neko sliktu par šo Latvijas izlasi nevar teikt! Cepuri nost LV izlases priekšā!!!

  +2 [+] [-]

, 2014-05-20 01:03, pirms 10 gadiem
nē, viss ir Dieva,, atvainojos tiesneša rokās.

  -3 [+] [-]

, 2014-05-20 01:04, pirms 10 gadiem
Nu nez...
Es kā Svētdienas līdzjūtējs būtu pieņēmis Baltkrievu pārākumu, jo tiešām pēc spēles viņi bija labāki... Bet šitādu golu, pat nepaskatīties atārtojumā... Nu kaut tam krānam desmit dienas traumatiski murgi rādītos... Neesmu ļauns, bet katram jāsaņem pēc nopielniem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-05-20 01:06, pirms 10 gadiem
pateica to pašu, ko katra mājsaimniece varētu izdomāt.
vai tad šis eksperts vēl nesen neprognozēja Latvijai tikai cīnīšanos par palikšanu augstākajā divīzijā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2014-05-20 01:09, pirms 10 gadiem
Vajadzētu samontēt filmiņu ar belaru PČ tiesnešu kļūdām un pirms nākošā izsūtīt uz visiem NHL klubiem, lai pasmejās un nedomā neviens piedalīties tai Fāzela cirkā.

  +7 [+] [-]

, 2014-05-20 01:11, pirms 10 gadiem
Prātīgāk būtu, ja līdzjutēji ignorētu nākošo PČ un ne tikai nebrauktu, bet arī publiski kauninātu visus IIHF sponsorus un boikotētu viņu preces un pakalpojumus starptautiskajā līmenī par to, ka ir sasējušies ar Fāzela korumpēto IIHF!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-05-20 01:11, pirms 10 gadiem
Raitcha rakstīja: Nu nez...
Es kā Svētdienas līdzjūtējs būtu pieņēmis Baltkrievu pārākumu, jo tiešām pēc spēles viņi bija labāki... Bet šitādu golu, pat nepaskatīties atārtojumā... Nu kaut tam krānam desmit dienas traumatiski murgi rādītos... Neesmu ļauns, bet katram jāsaņem pēc nopielniem...
Viņi bija labāki pirmajā periodā, pēc tam mēs kontrolējām spēli. Nepelnīti tās kuc.es uzvarēja!

     [+] [-]

, 2014-05-20 01:18, pirms 10 gadiem
,,Soms ar nodurtu galvu dodas atvērties, uzskrien Šipačovam, kuram nostrādā aizsargreakcija...,,
Sportacentram obligāti jāpublicē šādi murgi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-05-20 01:58, pirms 10 gadiem
Čempionāta saimnieki grupas spēļu kalendāru izveidojuši apzināti - priekšpēdējā spēle ar LV, lai vēl ko var saglābt, ja nu kas.... saglāba ar.....
Kā Paste saka: Kurš Latviju klausīsies...
Ja nu pavisam ziepes, tad RU pēdējā spēlē iedos tik punktus, cik nu vajadzēs BEL

  +1 [+] [-]

, 2014-05-20 01:59, pirms 10 gadiem
AlexUSA rakstīja: Nespéj sagremot ko Paste uzrakstíjis?! Man tevis zhél, zilo eņģelít!
Guntar??

     [+] [-]

, 2014-05-20 02:31, pirms 10 gadiem
Berudarzs. Paskaitiet un padomajiet par somiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-20 09:23, pirms 10 gadiem
Agris 77 rakstīja: Vajadzētu samontēt filmiņu ar belaru PČ tiesnešu kļūdām un pirms nākošā izsūtīt uz visiem NHL klubiem, lai pasmejās un nedomā neviens piedalīties tai Fāzela cirkā.
Tā ir laba ideja...You Tubē mūsdienās spēks!!!

Tas būtu efektīvāk nekā 10 latvijas federācijas protesti

     [+] [-]

, 2014-05-20 09:25, pirms 10 gadiem
latgalestauretajs rakstīja: Tiesneši dāvina mājiniekiem ceturtdaļfinālu.
Protams, ka šajā situācijā tika pievilkts vēlamais rezultāts...jotas ir bizness...

Pie ikvienas izdevības bija nepieciešama baltkrievu spēle ceturtdaļfinālā, jo tas garantē daudz vairāk skatītāju arēnā un lielāku ažiotāžu ap hokeja čempionātu vispār, tātad reklāmu!

     [+] [-]

, 2014-05-20 09:28, pirms 10 gadiem
Comanchero rakstīja: Čempionāta saimnieki grupas spēļu kalendāru izveidojuši apzināti - priekšpēdējā spēle ar LV, lai vēl ko var saglābt, ja nu kas.... saglāba ar.....
Kā Paste saka: Kurš Latviju klausīsies...
Ja nu pavisam ziepes, tad RU pēdējā spēlē iedos tik punktus, cik nu vajadzēs BEL
Tas, ka kautko krievi dos BLR, ir pilniigi murgi. Tur pie rulljiem ir Znaroks un Haris. Lai nu kursh, bet Znachoks toch nevienam neko nedaavinaas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja