Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:164, Did:0, useCase: 3

Mežaparkā sāksies gatavošanās Nordea Rīgas maratonam

Andrejs Siliņš

Svētdien, 3.aprīlī, notiks pirmais pavasara sagatavošanās treniņš Nordea Rīgas maratonam. Jau ierastie pavasara sagatavošanās treniņi notiks katru svētdienu. Uz kopīgajiem treniņiem tiek aicināti visi Maratona partneri, reģistrētie un arī potenciālie Nordea Rīgas maratona dalībnieki.

Šogad skriešanas sezonu ārā uzsākuši tikai paši izturīgākie skrējēji. Tādēļ ļoti ceram uz sinoptiķu progonzēm par saulaino un silto svētdienu. Aicinām ziemu aizdzīt kopā! Svētdien īpaši gaidīsim visus skrējējus, kam Mežaparka formāts jau ir pazīstams no iepriekšējiem gadiem, gan arī visus tos, kas to uzdrošināsies darīt pirmo reizi.

Ik svētdienas treniņu sērija Mežaparkā notiks jau ceturto gadu un tā izvērtusies jau par ļoti gaidītu tradīciju, dodot iespēju skrējējiem satikties, komunicēt un iedvesmot vienam otru. Treniņos kā ierasts pulcēsies gan skriešanas entuziasti ar ilgstošu skriešanas pieredzi, gan visi tie, kas savu skriešanas karjeru tikai uzsāk. Sagatavošanās treniņos dalība ir bez maksas un iepriekšēja reģistrēšanās treniņu skrējieniem nav nepieciešama. Treniņu sportisko daļu, iesildīšanos pirms un pēc skrējieniem, kā arī profesionālos padomus nodrošinās sporta ārsti un treneri no "Sporta Laboratorijas".

Treniņa dalībnieki Mežaparkā tiek aicināti pulcēties katru svētdienu plkst. 10:00 blakus ieejai Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Treniņi notiks 3.aprīlī, 10.aprīlī, 17.aprīlī, arī Lieldienās 24.aprīlī, 1.maijā, 8.maijā un 15.maijā. Pēdējais simboliskais sagatavošanās treniņš notiks sestdien 21.maijā, uz kuru tiks aicināti arī visi starptautiskie dalībnieki un elites skrējēji.

Svētdien notiekošā treniņa formāts būs līdzīgs jau ierastajam – iekviens dalībnieks kopā ar treneru ieteikumiem, saņems arī Mežaparka karti ar ieteicamām skriešanas trasēm dažādā garumā – sākot ar 3 km, 4km vai garākām. Tādejādi katrs dalībnieks savu maršrutu var izvēlēties atbilstoši savam garastāvoklim vai treniņu grafikam.

„Kaut arī skriešana ir individuāla nodarbe, tomēr trenēties vienmēr ir patīkamāk kopā ar citiem. Kā rāda iepriekšējo gadu pieredze daudziem dalībniekiem skriešanas treniņš un sarunas ar citiem skrējējiem un ekspertiem bieži vien palīdz pieņemt lēmumu, kādu distanci skriet 22.maijā. Dažiem izdodas atrast jaunus skriešanas treniņu partnerus. Un lielākai daļai tā ir patīkama svētdienas rīta izklaide kopā ar savu ģimeni vai draugiem,” pārliecināts Nordea Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords.

Šogad maratona organizētāji ar treniņiem viesosies arī Ventspilī (16.aprīlī) un Siguldā (7.maijā). Treniņi ir labs veids, kas rada papildu motivāciju vietējiem skrējējiem, lai iepazītos un jau pavisam drīz tiktos Latvijas galvaspilsētas gada lielākajā sporta un aktīvās atpūtas pasākumā – Nordea Rīgas maratonā. Treniņi tiek organizēti sadarbībā ar minēto pilsētu pašvaldībām un citiem partneriem. Vairāk par reģionālo treniņu norisi ziņosim atsevišķi!

Par Nordea Rīgas maratonu:

Maratons Rīgas pilsētā notiek kopš 1991.gada un šogad 22.maijā pasākums notiks jau 21.reizi. Nordea Rīgas maratonu organizē aģentūra NECom sadarbībā ar Rīgas domi. 2010.gadā pasākums pulcēja 11 500 dalībnieku no 45 pasaules valstīm. Ģenerālsponsors – Nordea banka, tehnoloģiju partneris – Lattelecom, oficiālais partneris – Hanzas Maiznīca, sponsors – adidas, oficiālais pārvadātājs – airBaltic. Partneri – LIVE RIGA, Rimi, LNT, SWH, SWH+, Dienas žurnāli, Diena, draugiem.lv, LETA, Sporta Laboratorija, SportaCentrs.com, tvnet.lv, Clear Channel Latvia, AFI, Lielbritānijas vēstniecība Latvijā, Sony, Radisson BLU un citi.

Pasākumu attīstības un mārketinga komunikācijas aģentūra NECom sniedz komunikācijas pakalpojumus un nodarbojas ar pasākumu attīstību, tai skaitā organizē Rīgas svētku Nakts skrējienu un S3 Stratēģiskās sacensības uzņēmumiem.