Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:164, Did:0, useCase: 3

Uzmundrini savu maratona skrējēju!

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Uzmundrini savu maratona skrējēju!
"Nordea Rīgas maratona starts"
Foto: LETA

Jau otro gadu Nordea Rīgas maratona tehnoloģiju partneris Lattelecom piedāvās interaktīvu iespēju līdzjutējiem ar video vai foto sveicienu atbalstīt savus maratonistus. Arī šogad Lattelecom par prioritāti izvēlējies rūpes par līdzjutēju iesaistīšanu maratonā, izmantojot interneta vietni Uzmundrini savu maratona skrējēju!, kur ikviens interesents var pievienot personalizētu uzmundrinājuma sveicienu savam maratona skrējējam video, foto vai teksta formātā.

Uzmundrini.lv

Zīmols Uzmundrini savu maratona skrējēju! tika iepazīstināts jau 2011.gadā, kad Nordea Rīgas maratona dalībniekiem tika nosūtīti vairāk nekā 2000 sveicieni. Līdzīgi risinājumi tiek izmantoti arī dažos citos pasaules lielākajos maratonos, kā, piemēram, Ņujorkas maratonā un Roterdamas maratonā.

Sveiciena nodošanas tehnoloģija ir pavisam vienkārša. 20.maijā, atrodoties trasē, maratonistam, šķērsojot ar sensoriem aprīkotu zonu, tiks uztverts skrējēja numurā ievietotā čipa signāls un Lattelecom izstrādātā sistēma atlasīs konkrētajam skrējējam adresētos sveicienus un projicēs tos uz lielajiem ekrāniem, kas izvietoti trasē. Sev domātos sveicienus varēs redzēt visi 42 km, 21 km un 10 km dalībnieki. Savukārt 5km skrējēji visus sveicienus varēs vērot uz lielā ekrāna 11.novembra krastmalā starta un finiša zonā.

Sveicienus var augšupielādēt Uzmundrini savu maratona skrējēju!, sekojot instrukcijām. Skrējiena laikā vienam maratonistam tiks nodemonstrēts viens uzmundrinājums, taču jau tagad, ievadot savu starta numuru vai uzvārdu, Uzmundrini savu maratona skrējēju! mājas lapā, skrējēji var noskatīties visus sev veltītos uzmundrinājumus. Un pēc sveiciena ievietošanas Uzmundrini savu maratona skrējēju!, ar sociālo tīklu starpniecību iesakām nekavējoties paziņot savam skrējējam par sveicienu.

Ņemot vērā pasākuma lielo dalībnieku skaitu, video garumam ir ierobežojums – 10 sekundes, taču rekomendējam svarīgāko visiem līdzjutējiem pateikt piecās sekundēs, lai ikviens dalībnieks saņemtu tieši sev domātos uzmundrinājumus. Ja vēlaties uzmundrināt savus maratonistus, tad sveiciens jāpievieno līdz 18.maijam. Informācija par ekrānu atrašanās vietām trasē tiks paziņota visiem dalībniekiem un līdzjutējiem pirms 20.maija.

Ieraksti sveicienu savam maratona skrējējam

Lai atvieglotu sveicienu sagatavošanu, Lattelecom radījis iespēju pievienot savus uzmundrinājumus un videosveicienus arī visiem Nordea Rīgas maratona sagatavošanas treniņu Mežaparkā dalībniekiem 6. maijā un 13.maijā.

Savukārt no 7.-18.maijam savus sveicienus ierakstīt iespējams arī septiņos Lattelecom Klientu apkalpošanas centros Rīgā, Daugavpilī, Valmierā un Ventspilī.

Seko savam maratonistam 20. maijā

Papildus tam Lattelecom, sekojot inovatīvajiem risinājumiem citos pasaules līmeņa maratonos, šogad radījis iespēju 20.maijā sekot savam maratonistam arī internetā Uzmundrini savu maratona skrējēju! mājas lapā. Maratona laikā, ievadot skrējēja starta numuru, ikviens līdzjutējs varēs noteikt, kur šajā brīdī trasē atrodas viņa atbalstītais skrējējs. Skrējēja atrašanās vietas noteikšanai identiski tiks izmantots numurā ievietotais čips, kas klasiski paredzēts tikai rezultāta mērīšanai.

Skrējējiem piemērotie tehnoloģijās bāzētie risinājumi

Papildus līdzjutējiem domātajiem risinājumiem, šogad tehnoloģiju partneris Lattelecom joprojām domā par tehnoloģiskajiem risinājumiem arī pašiem skrējējiem:

Skriešanas intensitātes špikeris, ar kura palīdzību ir iespējams trasē sekot līdzi noskrietajai distancei un tajā pavadītajam laikam. Maratona expo laikā, ievadot datorā savu izvēlēto distanci un vēlamo finišēšanas laiku, ikviens interesents, kas skries 10km, 21km vai 42 km distanci, saņems aproci ar vēlamo skriešanas laika sadalījumu pa posmiem. Tas palīdzēs sekot līdzi ātrumam un ļaus regulēt skriešanas intensitāti, atrodoties distancē 20.maijā.
Īsziņa ar rezultātu. Arī šogad katrs dalībnieks, šķērsojot finiša līniju, saņems savu rezultātu īsziņā uz mobilo tālruni. Protams, ja vien mobilā tālruņa numurs, reģistrējoties pasākumam ticis norādīts pieteikuma anketā.
Elektroniski lejupielādējams diploms – tāpat kā iepriekšējos gadā, pēc finiša ikvienam dalībniekam būs iespēja Nordea Rīgas maratona mājas lapā lejupielādēt personalizētu diplomu ar informāciju par savu rezultātu, vietu, vietu vecuma grupā un vidējo ātrumu.