Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejam Ļebedevam divi tituli un ieraksts vēsturē

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejam Ļebedevam divi tituli un ieraksts vēsturē
Andžejs Ļebedevs - pirmo reizi Latvijas čempions spīdvejā. Jaunākais vēsturē.

18 gadus vecais Andžejs Ļebedevs svētdien kļuva par jaunāko vēsturē Latvijas čempionu spīdvejā. Latvijas atklātajā čempionātā ar piecu valstu motobraucēju piedalīšanos viņš ieguva 14 no 15 iespējamajiem punktiem.

Vienīgo punktu pašreizējais junioru pasaules čempionāta vicelīderis apmēram 5000 skatītāju klātbūtnē zaudēja 13. braucienā, kurā piekāpās pagājušā gada čempionam Maksimam Bogdanovam. Pēdējā braucienā, kurā Ļebedevs tikās ar iepriekšējo jaunāko Latvijas čempionu spīdvejā Ķastu Puodžuku (Ķasts arī 2004. gadā uzvarēja 18 gadu vecumā, taču viņam līdz 19. dzimšanas dienai toreiz bija dažas nedēļas, kamēr Andžejam 19 gadi paliks tikai 4. novembrī), Andžejam pietika iegūt kaut vienu punktu, lai kļūtu neizsniedzams pārējiem, taču viņš uzvarēja, kamēr Puodžuks piedzīvoja kritienu un palika bez medeļas pirmo reizi pēdējo četru gadu laikā. Puodžukam, Andrejam Kudrjašovam (Krievija) un Vjačeslavam Giruckim pa 10 punktiem.
Otrā vietas noskaidrošanai bija nepieciešams papildbrauciens, jo pa 11 punktiem bija sakrājuši Maksims Bogdanovs un 20 gadus vecais Somijas pagājušā gada čempions Timo Lahti. Uzvarēja Bogdanovs.
Junioru konkurencē aiz Ļebedeva ierindojās Lahti un 18 gadus vecais krievu spīdveja talants no Balakovas Iļja Čalovs.

Aizvadītais Latvijas atklātais čempionāts bija arī potenciālo nākamās sezonas Daugavpils "Lokomotīves" jauno braucēju skate, jo vairāki grib tikt mūsu komandā (tik daudzi, ka visus nemaz nebija iespējams uzaicināt piedalīties šajā sacensībās) un piedalīties tās rindās Polijas 1. līgas čempionātā. Labāko iespaidu no potenciālajiem papildspēkiem atstāja Timo Lahti, Iļja Čalovs, 19 gadus vecais zviedrs Olivers Berntzons un 22 gadus vecais Andrejs Kudrjašovs no Krievijas.

  +3 [+] [-]

, 2013-07-29 09:28, pirms 11 gadiem
"Paldies" telekompanijam par videotranslaciju

  +3 [+] [-]

, 2013-07-29 14:57, pirms 11 gadiem
andrjuha-depils rakstīja: "Paldies" telekompanijam par videotranslaciju
piekrītu, vēl pie tam valsts čempionāts, vai tad grūti notranslēt... vispār ieteicams būtu visas sacīkstes parādīt, arī 1. līgu, kā nekā tā to sacīkšu nav daudz kā futbolā, hokejā utt... es nevaru sūdzēties, jo lielāko daļu sacīkšu redzu klātienē, bet saprotu tos cilvēkus, kuri nespēj, bet ir interese, cik esmu nopratis, ka grib popularizēt valstī spidveju ( Rīgā ), bet nu varētu sākt no mazumiņa, ka parādītu lielāko daļu sacīkšu.