Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs un "Dackarna" - pusfinālā, Kolodinskis beidz sezonu U24 Ekstralīgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs un "Dackarna" - pusfinālā, Kolodinskis beidz sezonu U24 Ekstralīgā
Andžejs Ļebedevs atkal bija viens no "Dackarna" komandas līderiem.

Zviedrijas čempione Molillas spīdveja komanda "Dackarna" iekļuva Bauhaus-Ligan čempionāta pusfinālā un viens no ceturtdaļfināla atbildes mača galvenajiem varoņiem bija Andžejs Ļebedevs - viņa rēķinā 13 punktu un 4 no 6 braucieniem ar viņa piedalīšanos beidzās ar 5:1 uzvaru.

Pirmajā ceturtdaļfināla mačā viesos "Dackarna" zaudēja Eskilstūnas komandai "Smederna" ar 41:49 un Andžejam Ļebedevam, kā arī vēl pāris Molillas komandas līderiem, tas bija viens no neveiksmīgākajiem mačiem šajā sezonā Bauhaus-Ligan čempionātā. Atbildes mačā "Dackarna" revanšējās ar 59:31, taču tas nenozīmē, ka pusfinālā izdevās iekļūt bez pūlēm un ka jau kopš mača sākuma dueļa galaiznākums bija skaidrs. Viss notika soli pa solim, taču arī nenovēršami. "Dackarna" līderi atkal bija īsti līderi. Savainojuma dēļ nepiedalījās austrālietis Breidijs Kērcs, taču višnu sekmīgi katrā braucienu sērijā aizstāja citi mājinieku līderi.
Ļebedevs pārī ar austrālieti Raijenu Duglasu 4. braucienā uzvarēja ar 4:2 (Andžejs finišēja pirmais) un panāca 14:10 mājinieku labā. Puse no atgūstamajiem punktiem tika dzēsta jau mača sākumā, taču turpinājumā uzreiz tik gludi negāja. Vēl pēc trim braucieniem bija 25:17 (Ļebedevs un Timo Lahti uzvarēja ar 5:1) un tika panākts neizšķirts divu maču summā (66:66), vēl divas pēc kārtas 5:1 uzvaras (arī Ļebedevam ar Duglasu) deva 35:19, taču sekoja viesu uzvara braucienā ar 5:1 un sešus braucienus pirms mača beigām "Dackarna" pārsvars divu maču summā bija tikai 4 punkti. Likās, ka viss var izšķirties pēdējos divos braucienos, taču tā nenotika un pēdējiem diviem braucieniem bija vairs tikai statistiska nozīme.
Ļebedevs ar britu Danieku Bjūliju atveda 3:3, sekoja Rasmusa Jensena un Lahti uzvara ar 5:1, bet tad Ļebedevs un Lahti vēlreiz uzvarēja ar 5:1 un divus braucienus pirms mača beigām titula īpašnieki jau nodrošināja sev vietu pusfinālā - 49:29. Punktu mačam pielika Ļebedeva un Jensena uzvara ar 5:1.
Pusfinālā "Dackarna" tiksies ar "Vastervik Speedway" komandu. Pirmais mačs būs 3. septembrī viesos, atbildes mačs Molillā - 10. septembrī. Otrā pusfinālā tiksies "Lejonen Gislaved" un "Indianerna Kumla".
Jau trešdien vakarā Andžejam Ļebedevam bija paredzēts vēl viens svarīgs mačs - Dānijas spīdveja līgā. Lai uzreiz iekļūtu finālčetriniekā, "Fjelsted" komandau regulārā čempionāta pēdējā mačā savā mototrekā jāuzvar "Esbjerg Vikings" komandu. Tomēr jau šodien redzams, ka Ļebedeva sastāvā nav - viņa vietā "Fjelsted" rindās ir divkārtējais pasaules junioru čempions polis Mateušs Cierņaks. Tas varbūt pat ir labi, jo varēs mierīgāk sagatavoties kārtējam GP seriāla posmam, kas risināsies 31. augustā Vroclavā.
Polijas U24 Ekstralīgā pēdējo maču šosezon aizvadīja Daniila Kolodinska un Ričarda Ansviesuļa pārstāvētā Krosno komanda. Ansviesulis uz maču Gožuvā netika uzaicināts, bet Kolodinskis ieguva 10 punktus un bija viens no retajiem (vēl ukrainis Marko Ļevišins ar 13 punktiem), kurš mājiniekiem spēja izrādīt nopietnu pretestību un pārspēt tos. Krosno komanda zaudēja ar 36:54, bet Gožuvas komanda līdz ar to iekļuva finālā, kurā tiksies ar Lešno U24 komandu.
Rēķinot caurmērā vienā braucienā gūtos punktus, astotaus U24 Ekstralīgā ir Francis Gusts (viņš pārstāv Vroclavas komandu) - 2,32 punkti, bet desmitais Kolodinskis - 2,22 punkti caurmērā vienā braucienā.