Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Vilki" un "Skorpioni" zaudē, taču iegūst bonuspunktus

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Vilki" un "Skorpioni" zaudē, taču iegūst bonuspunktus
Andžejam Ļebedevam 10 punktu un divas uzvaras braucienos Lodzā.

Attiecīgi Polijas 1. un 2. spīdveja līgas čempionātos zaudējumus piedzīvoja Andžeja Ļebedeva "Cellfast Wilki" no Krosno un Franča Gusta "SpecHouse PSŽ" no Poznaņas. Abas komandas gan ieguva pa bonuspunktam, jo pirmajā riņķī savus pretiniekus bija uzvarējuši pārliecinošāk nekā tagad zaudēja, taču diezin vai tas gan "Vilkiem", gan "Skorpioniem" ir mierinājums.

Krosno komanda duelī Lodzā ar turienes "Orzel" komandu bija vadībā pēc pirmās braucienu sērijas ar 13:11, bet tā arī bija vienīgā reize, kad viesi bija vadībā - mača turpinājumā viņi neuzvarēja summā 7 braucienus pēc kārtas, bet mājinieki pa to laiku bija panākuši pat 12 punktu pārsvaru (39:27). Likās, ka viesi nekādi nespēj pielāgot Lodzas mototrekam savus motociklus, jo pat pēc sekmīgi izbraukta pirmā līkuma sekoja labākajā gadījumā neizšķirts 3:3, bet biežāk - 2:4 vai 1:5 zaudējums. Bija acīmredzami, ka mājinieku motocikli ir ātrāki. Tas attiecas arī uz Andžeju Ļebedevu - uzvarējis savā pirmajā braucienā, viņš četras reizes pēc kārtas finišēja trešais, turklāt divos no tiem braucieniem viņa pāris zaudēja summā. Pirms 14. brauciena Andžejs paņēma citu motociklu, atkal uzvarēja startā un - atkal bija pārliecinoši pirmais. Nedaudz par vēlu. Viesi uzvarēja ar 5:1, taču mačs jau bija zaudēts - galarezultātš 40:50.
Ļebedeva rēķinā - 10 punktu, kas nav slikti, taču diezin vai Andžejs par "tas nav slikti" ir priecīgs. Ļebedevs, Vāclavs Miliks (10), Tobiašs Musielaks (9) un Francišeks Karčevskis (9) četratā atveda 38 no komandas punktiem, bet trīs parējie kopā - divus punktus... Un arī līderu kvartetam braucieni nebija stabili.
Krosno komanda ieguva bonuspunktu, jo pirmajā riņķi uzvarēja "Ērgļus" ar 61:29, un saglabā turnīra tabulā 3. vietu.
Divu 2. līgas favorītu duelī Poznaņas komanda zaudēja Opolē turienes "Bedmet OK Kolejarz" komandai ar 43:46 (pirmajā riņķī uzvara ar 52:38). Spēkošanās patiešām bija ļoti sīva, taču viesi vadībā bija tikai divas reizes - 4:2 pēc pirmā brauciena un 36:35 trīs braucienus pirms mača beigām. Mājiniekiem 12. brauciens bija pa īstam nelaimīgs - vispirms izstājās Esbens Hjeriilds, bet tad par celiņa iekšmalas šķēršošanu ar abiem motocikla riteņiem jau pēc brauciena tika diskvalificēts Bartolomejs Kovaļskis un 2:4 vietā iznāca 0:5. Mājinieki tūdaļ pat ar 5:1 uzvaru atguva vadību - 40:37. Priekšpēdējā braucienā Kacpers Gomuļskis un Gusts noturēja neizšķirtu 3:3 un saglabāja izredzes izglābties, taču 3:3 bija arī pēdējā braucienā.
Francis gusts ieguva 3 punktus četros braucienos. Ja junioru brauciens viņam neizdevās - bija līderis pēc pirmā līkuma, bet finišēja trešais, tad nākamos divus punktus viņš izcīnīja sīvā un aizraujošā duelī ar konkurentu.
Opoles komanda pēc šīs uzvaras kļuva par 2. līgas līderi - 16 punktu 9 mačos. Par punktu atpaliek Ravičas komanda, bet Poznaņas komanda ar 9 punktiem (mačs mazāk nekā abiem līderiem) saglabā 3. vietu.
Daugavpils "Optibet Lokomotīve" svētdien plkst. 20.45 pēc Latvijas laika sāks maču Žešuvā ar savu tiešo konkurentu par iekļūšanu četriniekā (abām komandām ir pa 7 punktiem 7 mačos).