Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas spīdveja Bauhaus-Ligan ceturtdaļfinālā tikai Ļebedevs

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Zviedrijas spīdveja Bauhaus-Ligan ceturtdaļfinālā tikai Ļebedevs
Andžejs Ļebedevs

Zviedrijas spīdveja Bauhaus-Ligan čempionāta ceturtdaļfinālā iekļuva Andžeja Ļebedeva pārstāvētā komanda "Rospiggarna Hallstavik", bet Franča Gusta pārstāvētā "Masarna Avesta" pirmajā sešiniekā neiekļuva un tai līdz ar to sezona beigusies.

Hallstavikas komanda pēdējā regulārā čempionāta mačā savā mototrekā ar 48:42 pārspēja vicelīderi "Lejonen Gislaved" komandu, kuras rindās gan nebija GP seriāla līdera poļa Bartoša Zmarzlika. Mājinieki pēc pirmajiem četriem braucieniem panāca 6 punktu pārsvaru (15:9) un noturēja to līdz mača beigām, kaut gan viesi vienreiz bija panākuši arī neizšķirtu - 27:27 pēc 9. brauciena. Jau nākamajā braucienā Šimons Vožņaks un Daugavpils "Optibet Lokomotīve" dāņu juniors Kevins Jūls Pedersens uzvarēja ar 5:1 un atguva mājiniekiem vadību.
Ļebedevam mača sākums nebija īpaši sekmīgs - 3 punkti trijos braucienos, bet toties mača galotnē viņš ieguva četrus punktus divos braucienos, kas ļāva noturēt pārsvaru - vispirms Anžejs uzvarēja, bet tad bija trešais, abos gadījumos braucienā bija 3:3 neizšķirts, kas vispirms ļāva saglabāt divu, bet tad četru punktu pārsvaru. Daugavpils komandas leģināru Viktora Palovāras un Pedersena rēķinā pa 5 punktiem.
Pirmās divas komandas - Eskilstūnas "Smederna" un "Lejonen Gislaved" - uzreiz iekļuva pusfinālā, bet 3. līdz 6. vietas ieguvēju sacentīsies ceturtdaļfinālā. "Rispiggarna" tiksies ar "Vastervik Speedway" komandu.
"Masarna Avesta" slikti sāka sezonu, tad izmisīgi centās tikt sešiniekā, bet tomēr nācās samierināties ar 8. vietu. Pēdējā mačā savā mototrekā izdevās ar 52:38 pārspēt "Kumla Indianerna" komandu. Francis Gusts atveda 4 punktus četros braucienos. Viņam tās bija pirmās sacensības pēc kritiena treniņā GP2 otrajā posmā Kārdifā (Polijas 2. līgas otrais pusfinālmačs starp Poznaņas un Ravičas komandām tikai pārcelts stipra lietus dēļ).