Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs - par vietu desmitniekā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs - par vietu desmitniekā
Andžejs Ļebedevs (vadībā) tiecas tikt SEC desmitniekā.

Pardubices mototrekā Čehijā piektdien noskaidrosies 2022. gada Eiropas čempions spīdvejā. Galvenie pretendenti uz titulu ir polis Janušs Kolodzejs un dānis Leons Madsens, kurus pirms pēdējā finālposma šķir tikai viens punkts, savukārt 2017. gada Eiropas čempions Andžejs Ļebedevs tieksies pabeigt čempionātu pirmajā desmitniekā.

Andžejs Ļebedevs iepriekšējā finālposmā Lodzā ar 11 punktiem bija viens no labākajiem un cieši pietuvojās pirmajam desmitniekam - daugavpilietis ar 18 punktiem summā ieņem 11. vietu. Tik pat punktu ir polim Kacperam Vorinam, kurš Pardubicē nestartēs, par trim punktiem mazāk ir francūžiem Dāvidam Bellego un Dimitrijam Beržē, savukārt tikai par diviem punktiem vairāk ir zviedram Oliveram Berntzonam un šā gada Lielbritānijas čempionam un divu GP posmu uzvarētājam Danielam Bjūlijam, par trim punktiem vairāk - polim Dominikam Kuberam, dānim Rasmusam Jensenam un vēl vienam polim Pjotram Pavļickim. Sekmīgs sniegums Pardubicē var ļaut pakāpties pat par 4-5 vietām augstāk.
Līderis pirms pēdējā posma ar 41 punktu ir Janušs Kolodzejs, tikai par vienu punktu mazāk ir Leonam Madsenam, 35 punkti ir polim Patrikam Dudekam un 31 punkts - dānim Mikelam Mihelsenam, kuram diezin vai izdosies saglabāt titulu. Atšķirīgā no GP seriāla Eiropas čempionātā spīdvejā (SEC) nepiešķir punktus par posmā iegūto vietu, bet gan rēķina posmā braucienos iegūtos punktus.
Andžejam Ļebedevam būs 2. starta numurs un savā pirmajā braucienā viņš tiksies ar Dudeku, Bjūliju un Daugavpils "Optibet Lokomotīve" aizvadīt;ās sezonas leģionāru angli Adamu Elisu.