Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Kostigovs un Ansviesulis - 2. kārtas labāko septiņniekā

Kostigovs un Ansviesulis - 2. kārtas labāko septiņniekā
Vadībā "Optibet Lokomotīve" junioru pāris Ričards Ansviesulis (pa kreisi) un Ernests Matjušonoks.

Daugavpils "Optibet Lokomotīve" spīdveja komandas braucēji Jevgeņijs Kostigovs un Ričards Ansviesulis iekļauti Polijas 2. līgas 2. kārtas labāko septiņu braucēju skaitā. Daugavpilieši savā mototrekā ar 59:31 pārspēja Tarnuvas komandu "Unia" un abiem bija liels ieguldījums sezonas pirmajā uzvarā.

Jevgeņijs Kostigovs piecos braucienos atveda 13 no 15 iespējamajiem punktiem un bija labākais mājinieku rindās (viņam arī labākais brauciena laiks mačā). Komandas juniors Ričards Ansviesulis neveiksmīgi aizvadīja tikai vienu braucienu, bet pārējos četros ieguva 11 no 12 iespējamajiem punktiem, turklāt otrais viņš finišēja aiz komandas biedra dāņa Renē Baha.
Starp pieaugušajiem braucējiem 2. kārtas labāko septiņniekā vēl iekļauti dānis Jonass Seiferts-Salks no Poznaņas komandas, čehs Eduards Krčmaržs no Žešuvas komandas, norvēģis ar Polijas pasi Rūne Holta no Poznaņas komandas un Roberts Hmeļs arī no Poznaņas komandas. Otrs juniors kārtas septiņniekā ir Viktors Pžijemskis no Ravičas komandas.


Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix
1

Ļebedevam 12. vieta "Grand Prix" otrajā posmā Varšavā

LETA. Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs sestdien Varšavā ieņēma 12. vietu pasaules spīdveja čempionāta jeb "Grand Prix" otrajā posmā.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Spīdveja PČ sezona, klātienē vērojot vairāk nekā 50 000 skatītājiem, turpināsies Polijā

Sestdien, 11. maijā, FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona turpināsies ar tās otro posmu ''ORLEN FIM Speedway GP of Poland - Warsaw'', kas norisināsies ''PGE Narodowy stadium'' jeb Varšavas Nacionālajā stadionā Polijā, sacensības klātienē vērojot vairāk nekā 50 000 skatītājiem. Savas otrās sacensības pasaules čempionāta pamatsastāva braucēja statusā aizvadīs arī Latvijas spīdveja braucējs Andžejs Ļebedevs.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.